Полицейски екшън в Пловдив

0
2778
Снимка: "Туитър" / Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com) Полиция

Задържаният мъж е от старозагорското село Гълъбово и е стар познайник на полицията

Малко след 23 часа снощи в Трето РУ в Пловдив бил получен сигнал, че по крайречния булевард на река Марица се чупят стъклата на автомобили, за да бъде извършена кражба от тях.

На място били изпратени два полицейски патрула, които установили в момент на кражба двама мъже. Униформените задържали 16-годишен младеж в момент на разбиване на странични стъкла на паркирана кола, а неговият съучастник – 26-годишен мъж, се опитал да избяга. Последвала гонка, като за да предотврати ареста си, мъжът скочил в река Марица, за да я преплува.

Попаднал в дълбока част от нея и започнал да се дави, но намесата на ченгетата предотвратила фаталния изход. Младият мъж бил изваден от коритото на реката и отведен в полицейски арест. От извършения оглед на автомобилите е установено, че са разбили странични стъкла на 4 превозни средства с марките- Киа, Фолксваген Шаран, Ауди и Рено. Акумулаторите на автомобилите били с демонтирани клеми, подготвени за сваляне.

Криминалисти от районното управление продължават своята работа по документиране на престъплението в хода на започнатото досъдебно производство. Кристина ИВАНОВА

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук