Последни новини за мистериозната смърт на известния роден актьор в Лондон

0
2599

Тялото на 43-годишния възпитаник на НАТФИЗ бе намерено безжизнено в апартамента му в британската столица преди седмица

Днес правят аутопсия на тялото на българския актьор Ангел Генов, който почина при неясни обстоятелства преди седмица в Лондон, за да се установи причината за смъртта му, съобщи пред Нова телевизия посланикът ни в британската столица Марин Райков.

43-годишният възпитаник на НАТФИЗ не отговарял на телефона си два дни, което станало причина приятелите му да разбият вратата на жилището, в което актьорът живеел.

Ангел Генов е син на известни актьори – Нели Монеджикова, позната от сериала на Нова „Ол Инклузив“ и Антоний Генов (1950-2006), когото ще помним с ролята на Панайот Волов във филма „Записки по българските въстания“. Роден е на 26 януари 1978 г., завършва НАТФИЗ в класа на Надежда Сейкова със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“.

Играе на сцената на театър „Българска армия“, докато заминава за Лондон, за да постъпи в актьорската школа MetFilm School. Посещавал е също Международна лятна театрална школа в Москва с художествен ръководител Александър Калягин. Носител е на две награди „Икар“ – за дебют за ролята на Алън Стренг в „Питър Шафър“, постановка на Старозагорския театър, и за поддържаща мъжка за Панталоне в „Принцеса Турандот“ от Карло Гоци. Има роли в киното, една от тях е във филма „Котка в стената“ на Мина Весела Казакова.

Съболезнования в социалните мрежи изказаха много колеги и приятели на Ангел Генов.

„Сбогом, Ангел Генов! Лек път нагоре“, написаха от Съюза на българските артисти. „Деликател, чудесен, разкошен човек и актьор. Лек път, Аче“, сподели и режисьорът Йордан Славейков Тодоров, а колежката му Красимира Кузманова написа: „Светла да е паметта му! Поклон!“.

В съболезнованията под публикацията на съюза се включиха още Мая Бежанска: „Светъл да е пътят ти, Аче“, Ненчо Балабанов: „Не мога да повярвам! Светъл път, Аче! Поклон!“, Койна Русева: „Аплодисменти“, Симеон Владов: „Искрени съболезнования на близките и приятелите му! Толкова е тъжно… Светла да е паметта му!“, Вяра Табакова: „Сърцето ми е разбито! Бог да прости светлата му душа“, „Не мога да повярвам! Играхме заедно в пиесата на Теодора Димова – „Кучката“, неговият дебют в театър „София“, направи силна роля, защото беше много талантлив! Къде се разбърза, момче!!! Светло да ти е!“, написа и писателката и дъщеря на Димитър Димов – Теодора Димова.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук