Посредникът призна и закопа кметицата! Прокурор Гешев: Марсианци са ги сложили в колата!

0
1906
Снимка: Би Ти Ви

Десислава Иванчева е забавяла нарочно процедури, става въпрос за множество десетки случаи. Това е било тенденция, и тя не е тайна за никого в Столична община. Всеки, който се е докоснал до община „Младост“ го е разбрал. Това заяви Иван Гешев – административен ръководител на специализираната прокуратура. 

„Надявам се адвокатите да минат на по-сериозни тези. От няколко дни мои приятели ми се обаждат да ме питат къде да си оставят колите, за да им хвърлят и на тях 70 хиляди евро. Това говори за нивото на компетентност на хората които го говорят. И двете светят, и посредника свети, има и такава версия, че марсианци са ги сложили в колата“, заяви прокурор Гешев пред Би Ти Ви.

Той поясни, че термина „светнаха като коледна елха“ е употребен от колежка от СДВР, а той просто я цитира. „Смятам, че всички искаме, парите вместо да отиват в джобовете на някои хора, да отиват за пенсии, за асфалт, за болници, за по-добри неща. Нали искате нещата да се случват като в Румъния, ние действаме по българските закони,  които са несъвършенни, но те се приемат от Народното събрание, ние действаме по законите. Ако бяхме премистили колата с двете жени, щяхте да ми изнасяте конспиративни версии. Ние така защитаваме правата на кметицата и зам.-кметицата. Банкнотите по закон трябва да се опишат по номер, сериен номер, една по една“, заяви още обвинителят.

„Десислава Иванчева е трябвало да извърши една елементарна процедура по изменение на работния устройствен план. Това е работа на местната администрация като по закон се извършва в срок от 2 седмици. Работата не е била извършена близо 1 година, поради което е имало сигнал пред общински съветници. Въпреки това, мерки за общината не са взети“, каза още Гешев.

„Подкупът е поискан чрез посредник и е в особено големи размери. Това са били „търговски преговори“. Този пазарлък е продължил 3 месеца“, допълниадминистративният ръководител на специализирана прокуратура. „СРС е имало, иначе нямаше как да се установи нарушение. Посредникът е признал за парите, както и за това, че те не са подхвърлени“, разкри Гешев.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук