Поход на семейството: Полът е биологична даденост, а не избор

Снимка/източник: БГНЕС

Десетки хора в столицата отбелязват първия по рода си български национален „Поход на семейството“ пред сградата на Народното събрание в София. Събитието е съпроводено с българска музика, сини и розови балони, както и с розови и сини тениски за момичетата и момчетата. Участниците издигнаха плакати с надписи  „Полът е биологична даденост, а не избор““

Освен в София, „поход“ има и в Пловдив, Бургас, Варна и Русе.

Участниците в „похода“ целят да покажат по-важните според тях въпроси, свързани с брака, семейството, децата и християнските ценности. „Походът“е контрашествие на гей-парада София прайд.

„Походът“ минава по бул. „Цар Освободител“, Министерския съвет, бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Витоша“. Шествието завършва пред парковото пространство на НДК, където десетки балони, с надпис „ЗА семейството от мъж и жена“ трябва да полетят.

Николай Колев, един от организаторите на събитието коментира за news.bg, че поводът за днешното събиране е заплахата за традиционното семейство. То е в опасност по много причини, изтъкна Колев. Той предупреди, че ако не се спаси, семейството ще изчезне и ще бъде изгубено.

Колев обясни още, че този поход е правен и в други държави през годините. Той изтъкна, че Декларацията, която са подготвили да представят в Народното събрание има няколко много ясни искания.

На първо място трябва да се изпълняват ангажиментите от Конституцията на Република България и да се създадат реални условия децата да бъдат защитени„, поясни Колев и допълни, че от организацията вярват, че те са хората, които изразяват общественото мнение.

На въпрос на news.bg очаква ли се и догодина да има подобно шествие преди откриването на поредния „София Прайд“, той заяви, че ще се наложи, защото трябва да се чуят и двете мнения, какво е позволено и какво е полезно в обществото. Колев призова българското общество да бъде по-отговорно и да знае това, което през всичките тези векове ни е запазило.

Снимка 361151
Снимка/източник: БГНЕС

Част от присъстващите хора на шествието заявиха за медията ни, че се надяват навсякъде да се пусне химна на България и да си припомним факта, че ние сме синове и дъщери на народ, който е преминал през много трудности и обрати през вековете, но е запазил своите корени, език и добродетели, основани на християнската вяра, култура и ценности.

Антон Петев, участник в шествието коментира, че има много агресивна западна идеология, която е в разрез с утвърдените норми и ценности в държавата. Той изтъкна, че се е съгласил да участва в „похода“, защото иска да защити ценностите на държавата.

На въпрос как ще възпита своето семейство, когато има такова, той категорично изтъкна, че ще възпита детето си на нещата такива, каквито са.

На шествието се издигнаха редица плакати и лозунги. Някои от тях гласяха: „Всяко дете се нуждае от майка и баща“, „Полът е биологична даденост, а не избор“, „Добрите политици слушат народа си“, „Не на джендър идеологията“, „Да пазим децата – бъдещето на България“, „Здраво семейство = здраво общество“ и други.

Снимка 361147
Снимка/източник: БГНЕС

Основните цели на организаторите на „похода“ са:

  • Застъпване за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.
  • Прокламиране, че семейството е най-ценната инвестиция. Да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като се отбележи уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие.
  • Противопоставяне на опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система, като посочим последствията от тях в други страни.
  • Застъпване за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички образователни програми.
  • Настояване управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.
  • Призив към управляващите на всички нива на управление да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза.
  • Противопоставяне на опитите за редефиниране на брака и семействоточрез редефиниране на термина съпруг/а в целия ЕС от Съда на ЕС, с решението по делото Коман и др. срещу Румъния.
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.