По метода на Мето Илиенски: С 13 куршума ликвидират дясната ръка на Таки СНИМКИ

0
241

Боби Белята бе примамен да отиде на среща до езерото в Казичене и там е ликвидиран

 

На 25 февруари 2015 г. към 21 часа до езерото в Казичене се приближава автомобил. В него седи дясната ръка на Таки – Боби Белята и още един мъж.

Фаровете загасват и единият от пътниците слиза и се отдалечава. Борис Борисов остава да чака среща, която е уговорил по телефона.

Минута по-късно към мястото се задава втори автомобил. Докато гледа към него, Белята не вижда как двама души се приближават и откриват огън по него.

12 куршума попадат в тялото на жертвата, 13-ят е контролен в главата. Мъжете се мятат на приближилия се автомобил и изчезват. Никой никога не разбира кои са те и кой ги е изпратил.

 

Боби Белята е примамен на мястото на екзекуцията му точно като Мето Илиенски.

Криминалисти предполагат, че той е бил извикан на среща край езерото в Казичене от много близък човек, който го излъгал, че трябва да му предаде важна информация от боса им Аманатидис-Таки. Затова Борис отива сам на срещата, уточнява „Труд“.


Боби Белята за миг не се е усъмнил, че до езерото в Казичене му се готви капан

Недалече от мястото го чака приятелят му Цветан, с когото той пристига. Оттам обаче не се вижда лобното място на Белята.

Килърите са се подготвили добре – наоколо няма нито хора, нито камери, които могат да запечатат лицата им. Боби се е съгласява да отиде именно там, защото покрай езерото няма начин разговорът да бъде подслушан и записан.

Човекът, с когото жертвата трябвало да се срещне, е толкова близък, че Белята нито за секунда не се усъмнява, че му се готви клопка. Той знае, че някой дебне да го очисти, след като два месеца по-рано срещу него има покушение и той по чудо се разминава със смъртта.

Тогава убийците причакват Борисов пред дома му на столичния бул. „Пушкин“. Когато колата му спира, те откриват огън, без да го дочакат да слезе. Това му спасява живота.

Белята, който по това време е един от най-добрите автомобилни състезатели у нас, дава газ и успява да избяга от клопката на убийците, преди куршумите да го засегнат.

Случаят беше пазен в тайна и не беше разгласен от МВР, защото полицията разчиташе да стигне до килърите преди да направят втори опит. Това обаче не стана.

Поръчителят на разстрела бил твърдо решен да ликвидира дясната ръка на Таки и затова килърите приложили изпробваната вече схема.

При разследването така и не беше установено кой именно е позвънил на Боби за срещата. Криминалисти твърдят, че най-вероятно неизвестният мъж, с когото имал среща Белята, се е обадил от чуждестранна мобилна карта, за да повярва Борис, че поръчката за срещата идва от Таки.

Да се стигне до обаждането обаче чрез мобилния телефон на жертвата се оказва невъзможно, защото Белята използвал няколко предплатени карти на чуждо име. Разследващите поставят натясно свидетелят Цветан – придружителят на Боби, който е чакал на разстояние.

При разпитите той твърди, че не видял никого, а само чул изстрелите и мярнал отдалечаваща се кола. Не можел обаче да каже каква марка е, защото била със загасени фарове.

Цветан твърди, че се уплашил и вместо да хукне към приятеля си, инстинктивно побягва към близката бензиностанция, откъдето се обажда в полицията.

Според разследващи, засадата да срещата е била подготвена предварително. Когато Боби пристигнал на мястото и спътникът му слязъл, моторът на колата и фаровете били угасени.

Докато вниманието на Белята било насочено към задаващия се автомобил, който бил със загасени фарове и отдалече не се виждал добре, убийците изскочили внезапно и  открили огън.

Положението на тялото на Белята в автомобила му показва, че той не е успял въобще да реагира. Те гърмели с 2 пистолета и от изстреляните 16 куршума, 13 попадат в тялото на жертвата.

След това се мятат в приближилия автомобил и изчезват от мястото. Оръжията им и досега не са открити.

Веднага след получения сигнал за стрелбата, полицията блокира района. Поставени са постове по всички шосета наоколо и са преверявани всички преминаващи автомобили, но от килърите няма и следа.

Не е намерена и возилото, с което изчезнали.


Полицаи направиха втори оглед на мястото на убийството, но не откриха никакви следи от килърите

Разследващи твърдят, че най-вероятният мотив за разстрела е разпределение на наркопазара в София. Преди смъртта си Белята се изживявал като наместник на Таки, който по това време вече е в Дубай и плашел с името му видни представители на ъндърграунда.

Много е вероятно той да е бил замесен не само с наркотици. Преди години Борисов беше спипан заедно с Борян Харалампиев – Митничаря, минути, след като беше взривен автосервиз на столичната улица „Странджа“, собственост на Самер Абдулатиф.

Натривките по ръцете на двамата показаха, че те са пипали взривни вещества. Бомбаджиите обаче обясниха, че се подготвяли за незаконен риболов и бяха пуснати срещу парична гаранция от по 1500 лева.

В крайна сметка Митничаря получи три годишна присъда, а Белята 1,5 години условно за притежание на незаконни боеприпаси и опит да даде подкуп на полицай.

Трябвало да участва в европейски шампионат
Борис е топ автомобилен състезател


Борис Борисов с един от състезателните му автомобили

Голямата страст на Боби Белята са автомобилите. Той е бил пистов шампион на България и „Шампион на шампионите“, завоювал десетки победи и няколко титли в различни дисциплини. Започва кариерата си на автомобилен състезател през 2000 г. под ръководството на Николай Николов с участие в планински шампионат – “Осогово-2000” с ВАЗ-2107, където печели третото място.

През 2006 г. завършва сезона като шампион в клас А5 и втори в генерално класиране на група А и N до 1600 куб. см в пистовия шампионат с „Форд Пума“.

Последната проява на Боби е в края на януари 2015 г., когато взема участие от тестовете на българския състезателен болид СИН ЕР1 на писта „Серес“.

Белята се канел да участва в европейския пистов шампионат ДЖТИ4 с първия български суперавтомобил.

Той е и един от най-рисковите състезатели у нас.

Наложи му се обаче да прекъсне със състезанията именно заради проблеми с МВР и Темида. Борисов се забърква с лошите момчета още в младежките се години. Започва с кражби, рекет и стига до наркотиците.

През цялото време е рамо до рамо с Таки, с когото са израснали от деца в столичния квартал „Люлин“.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук