ПП „Атака“ е подала жалба до ЦИК срещу ОИК-Етрополе

0
219

Председателят на Общинската избирателна комисия в Етрополе от квотата на ГЕРБ Ивелина Атанасова отряза АТАКА от участие в местните избори в града. Въпреки че документите на партията бяха подадени според изискванията на ЦИК и в срок, Атанасова напълно тенденциозно и с измислени т. нар. забележки отказа да регистрира политическата формация. По този начин шефката на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова от ГЕРБ наруши конституционните права на българските граждани, като ги лиши от право на избор за предстоящите местни избори през октомври.

Партия АТАКА подаде жалба с вх. № МИ-10-96 до Централната избирателна комисия, с която настоява тенденциозното решение на ОИК Етрополе да бъде отменено и партията на Сидеров да бъде регистрирана веднага за участие в избора за общински съветници.

Партия АТАКА е подала коректно попълнени документи и отказът на ОИК Етрополе, с председател Ивелина Атанасова, е в разрез с нормативните и законовите изисквания за местния вот. В българското законодателство не е записано, че ОИК може да определя срок за отстраняване на несъответствия в минути, а е записано, че това се случва не по-късно от крайния срок за регистрация, който беше в 17 часа на 16 септември. Дори в конкретния случай ОИК Етрополе трябва да започнат нова регистрация, щом измисленият им и невъзможен за спазване срок за отстраняване на предписания не е спазен.

АТАКА пита кой нареди на председателя на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова да откаже регистрация на партията.

АТАКА иска оставката на Ивелина Атанасова от ОИК Етрополе заради тенденциозното й отношение спрямо партията и нарушенията, които съзнателно извърши само и само да не допусне АТАКА до участие на изборите в Етрополе.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук