ПП “Презареди България” призова управляващата коалиция и мнозинството в НС незабавно и безусловно да заявят подкрепата си за Унгария

Официална декларация на Изпълнителното бюро на партията

0
1498
Снимка: bnews.bg

Алианса на Консерваторите и Реформистите в Европа призовава управляващата коалиция и мнозинството в Народното събрание незабавно и безусловно да заявят подкрепата си за легитимното унгарско правителство.

Нашите събратя, техният премиер и легитимно избраното от унгарския народ правителство бяха подложени на нелепо унижение от соросоидните кръгове не къде да е, а на територията на най-висшата институция на ЕС – парламента. Предстои още по-нелепа и реваншистка процедура по “отнемане правото на глас на Унгария в ЕС”. Сбъдва се мечтата на брюкселските пиавици и бюрократи от ЕК да командват парада, а народите на Европа да слушат и изпълняват либералните им приумици.

Като единствен легитимен член на АКРЕ от България и член на ПГ на ЕКР нашият европейски депутат Николай Бареков защити независимостта на Европа, нейните народи, Унгария и Родината ни като гласува против наказателната процедура срещу правителството на Виктор Орбан и унгарския народ в пленарната зала на Страсбург.

Ето защо, уважаеми господин министър-председател Борисов, ви призоваваме да изразите ясно и публично позицията си за подкрепа на Унгария при гласуването в Европейския съвет като българския представител в този орган. Още повече петима от евродепутатите на ГЕРБ плюс двамата български представители при консерваторите гласуваха също против доклада, писан от зеленият депутат Сарджентини.

Призоваваме парламентарното мнозинство на ГЕРБ и техните коалиционни партньори да инициират декларация в подкрепа на консервативните ценности и на унгарския народ. Политиците, претендиращи да изповядваме патриотичните и консервативните разбирания, трябва да заявим твърдо волята си в защитата суверинитета на нациите си и правото на глас на всеки народ и всеки гражданин в ЕС.

С Уважение: ИБ на ПП “Презареди България”, член на АКРЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук