Преди парада, руските сили бомбардираха училище в Украйна, 60 души загинаха

0
211

Докато в Москва се готвят за парада по случай победата на СССР над фашистка Германия, руските сили бомбардираха вчера селско училище в Източна Украйна, убивайки около 60 души, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на президента Владимир Зеленски, предава 24 часа. Според агенцията губернаторът на Луганска област е уточнил, че около 90 души са се приютили в училището в Билохоривка в събота, когато то е било бомбардирано. До момента няма отговор от страна на Москва. В същото време в Мариупол, заместник-командирът на полк Азов от стоманодобивния завод Азовстал, умолява международната общност да помогне за евакуирането на ранени войници.

Ще продължим да се борим, докато сме живи, за да отблъснем руските окупатори“, каза капитан Святослав Паламар по време на пресконференцията.

Във видеообръщение, заснето пред овъглени украински жилищни блокове с кадри от руски ракетни удари, Зеленски каза днес, че злото се е върнало, но страната му ще надделее. Думите му бяха по повод ангажимента на страните от Г-7 в неделя да задълбочат икономическата изолация на Русия и свързаните с Кремъл елити. От организацията обявиха, че постепенно ще се върви към забрана на руския петрол. „Действията на Путин са срам за Русия и историческите жертви на нейния народ“, се казва в изявление на Г-7 по повод ролята на СССР в победата над нацистка Германия преди 77 години. „Основното, което почувствах днес, беше още по-голямата готовност на света да ни помогне… – обяви Зеленски. – На целия свободен свят е ясно, че Украйна е страната на доброто в тази война. И Русия ще загуби, защото злото винаги губи”. Днес Путин ще ръководи парада на Червения площад в Москва в понеделник на войски, танкове, ракети и междуконтинентални балистични ракети, като произнесе реч, която може да предложи улики за бъдещето на войната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук