Президентът Радев се БОРИ, за да ВЪЗРОДИ България! Ще го подкрепим ли?

0
3248

Още в началото на новия парламентарен сезон, хорът на политическите и обществени жабоци избухна с пълна сила.

Щатни „анализатори“, професори математици и други тям подобни, отдавна твърдят, че в България управлението било стабилно и  почти нямало безработица.

 

 

Което разбира се, изобщо не отговаря на истината.

Но…, според тях, трябвало всеки момент да дойдат инвеститори, които щели направят България Швейцария на Балканите. Такива, обаче, не се виждат от 25 години насам. Освен ако не трябва да се купи за без пари, някое нарочно фалирано предприятие.

А инвеститори не идвали, продължават „анализаторите“,  защото много се крадяло по властовата верига. Че се краде, краде се. Всички управляващи от най-високото до най-ниското ниво крадат като за последно. И аферата „Суджукгейт“ го доказа неопровержимо. Четири тона суджук за премиера! Как ви звучи това? Като „подарък“? Като подмазване? Като рушвет? Или като кражба от народа?

Вероятно има по малко от всичко изброено, в този вонящ на нечистоплътност Бай Ганьовски коктейл. Но това не е толкова важно. От изключителна важност, обаче е, формиралото се мислене у нашенските фирмаджии, че ако бутнеш нещо на премиера или на някой друг висш чиновник, те ще погледнат по-благосклонно на теб. И, разбира се, на твоя бизнес.

Ето това е страшното.  Защото кражбата от държавното имущество започва с рушвета. Дай, за да ти се даде. Това е законът на съвременния крадец.

И именно против този „закон“ се обяви още в началото на своята дейност президентът Румен Радев. И като военен той поиска ясни и твърдо разписани правила. На какъв принцип да се формира комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта, кой да назначава нейния председател и членовете, трябва ли да има комисията разследващи функции и т.н.

Защо президентът Радев определи като най-важна своя и на държавата задача, именно безкомпромисната и реална, а не театрална борба с корупцията? Това ли е най-големият проблем в нашата страна?

Ние от екипа на Единна България ви отговаряме веднага и категорично: Да, борбата с корупцията по върховете на властта, е най-важната задача пред държавата сега! И ще аргументираме своето становища. Но нека преди това се върнем за малко към проблема с инвеститорите. Защото от него започнаха всички неудачи в страната.

Не веднъж сме заявявали, че частните инвеститори, които Борисов и ГЕРБ така широко рекламират от десетина години, НЕ СА УДАЧЕН ВАРИАНТ за България. А и за коя да е друга страна със слабо и некомпетентно колониално управление. Защото видяхме какво стана с могъщия български въздушен превозвач БГА „Балкан“. Видяхме и как топлоелектрическите централи бяха харизани на американски „инвеститор“, който ни принуди да му изкупуваме всичкия ток и то на космически цени. Които цени после бръкнаха дълбоко в джоба и в здравето на българските граждани.

Частникът като инвеститор е някакъв допълнителен вариант само за страни със силна държава. Като Русия, например. Тогава на частния инвеститор се дава малко от пая, но основната част остава за държавата. И облагодетелства нейните граждани.

Следователно в страни със слаба и зависима икономикакато нашата, най-добрият инвеститор е ДЪРЖАВАТА. Между другото държавата е най-голям инвеститор и във всяка развита и силна страна. По простата причина, че основната част от промишлеността и селското стопанство е стратегически важна за всяка държава. И там частници не трябва да се допускат. Разбира се, ако тази страна държи на своя суверенитет.

И сега, след като се разбрахме, че държавата е най-важният и най-големият инвеститор за всяка страна по света, включително, разбира се и за нашата страна, ще ви представим доводите си защо точно сега трябва да се борим безкомпромисно с кражбите на държавното имущество.

Ами много просто. Президентът иска да стартира процеса на възраждане на българската промишленост и селско стопанство. Но това не може да стане, ако чакаме някой „инвеститор“ да дойде от някъде. И да си хвърли парите, за да ни изправя на крака. Чакахме почти 30 години. И такова чудо не се случи. Няма и да се случи.

Затова, за да възродим нашата икономика трябва най-големият инвеститор да е българската държава. Трябва да инвестираме ние самите, за да може след това, пак ние, тоест държавата и народът да събираме печалбата. А не да я подаряваме на разните ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, Метро и т.н.

Но за да може държавата да събере печалбата, трябва да спрат кражбите. Трябва с огън и меч да се изкорени плъзналата навсякъде зараза на корупцията по висшите етажи на властта.

И точно затова президентът Радев се бори като лъв за всяка точка от подготвящият се нов закон за борба с корупцията. Иначе отново ще хвърляме парите на държавата в широките джобове на „честните“ частници. Това е!

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Източник: Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук