Премиерът: Солидарен съм с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единство ВИДЕО

0
2668

Премиерът: Най-важно е да защитим здравните работници, ще има по 1000 лева допълнително за тях

Солидарен съм с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единство. Това заяви след среща с президента Румен Радев и шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

„Най-важно в момента е да защитим лекарите, медицинските сестри и лаборантите“, каза той и гласи, че ще даде по 1000 лева на месец на всички, които работят с хора, засегнати от коронавируса.

„От криза не се излиза по-богат. Затова пресмятаме всеки лев за дълъг период от време, за да можем действително да защитим държавата“, каза Борисов.

Той каза, че оставя противоречията назад, докато излезем от кризата. Според него е много важно да се мобилизираме, за да се справим със ситуацията.

Министър-председателят пристигна в президентството малко след 11 часа тази сутрин.

БЛИЦ припомня, че още вчера проф. Мутафчийски анонсира, че ще предложи по-сериозно затягане на мерките заради коронавируса у нас. След пламенна и емоционална реч той обясни, че осъзнава колко е отговорен пред цяла България и ситуацията опира не до икономически загуби, а до загуби на човешки животи.

По-рано днес стана ясно, че положителните проби у нас за COVID-19 вече са 44, като последната е на мъж във Варна, който скоро се е завърнал от Италия и е имал грипоподобна симптоматика. Към момента се установява с колко лица е имал контакт след прибирането си.

До този момент в страната ни има два смъртни случая на лица с коронавирус – първият е на 66-годишна жена със сърдечни проблеми, а вторият на съпругът й 74-годишен мъж с белодробни проблеми.

За да защитим лекарите, медицинските сестри, санитарите, лаборантите и всички, които се борят на първа линия срещу коронавуриса – ще им осигурим допълнителни 1000 лв. към месечното възнаграждение. Това съобщих след среща с президента Румен Радев, на която присъства и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. В тази криза трябва да бъдем единни. Всички противоречия трябва да бъдат оставени на заден план, за да усетят хората консолидацията на държавните институции и готовността им да работят в техен интерес. Ще се опитаме и с европейско финансиране да увеличим прага на държавната помощ за всички хора, които излизат в болнични и за фалиралите търговци. От криза по-богат не се излиза. Учените още не могат да кажат колко време ще продължи епидемията. Затова трябва да сме внимателни. Някои хора използват създалата се ситуация за популизъм и призовават държавата само да дава. Приходите ни обаче идват от данъци и когато те не се плащат, няма да ни останат средства за заплати и пенсии.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 15 март 2020 г.

 

Blitz.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.