Премиерът: Солидарен съм с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единство ВИДЕО

0
2785

Премиерът: Най-важно е да защитим здравните работници, ще има по 1000 лева допълнително за тях

Солидарен съм с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единство. Това заяви след среща с президента Румен Радев и шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

„Най-важно в момента е да защитим лекарите, медицинските сестри и лаборантите“, каза той и гласи, че ще даде по 1000 лева на месец на всички, които работят с хора, засегнати от коронавируса.

„От криза не се излиза по-богат. Затова пресмятаме всеки лев за дълъг период от време, за да можем действително да защитим държавата“, каза Борисов.

Той каза, че оставя противоречията назад, докато излезем от кризата. Според него е много важно да се мобилизираме, за да се справим със ситуацията.

Министър-председателят пристигна в президентството малко след 11 часа тази сутрин.

БЛИЦ припомня, че още вчера проф. Мутафчийски анонсира, че ще предложи по-сериозно затягане на мерките заради коронавируса у нас. След пламенна и емоционална реч той обясни, че осъзнава колко е отговорен пред цяла България и ситуацията опира не до икономически загуби, а до загуби на човешки животи.

По-рано днес стана ясно, че положителните проби у нас за COVID-19 вече са 44, като последната е на мъж във Варна, който скоро се е завърнал от Италия и е имал грипоподобна симптоматика. Към момента се установява с колко лица е имал контакт след прибирането си.

До този момент в страната ни има два смъртни случая на лица с коронавирус – първият е на 66-годишна жена със сърдечни проблеми, а вторият на съпругът й 74-годишен мъж с белодробни проблеми.

За да защитим лекарите, медицинските сестри, санитарите, лаборантите и всички, които се борят на първа линия срещу коронавуриса – ще им осигурим допълнителни 1000 лв. към месечното възнаграждение. Това съобщих след среща с президента Румен Радев, на която присъства и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. В тази криза трябва да бъдем единни. Всички противоречия трябва да бъдат оставени на заден план, за да усетят хората консолидацията на държавните институции и готовността им да работят в техен интерес. Ще се опитаме и с европейско финансиране да увеличим прага на държавната помощ за всички хора, които излизат в болнични и за фалиралите търговци. От криза по-богат не се излиза. Учените още не могат да кажат колко време ще продължи епидемията. Затова трябва да сме внимателни. Някои хора използват създалата се ситуация за популизъм и призовават държавата само да дава. Приходите ни обаче идват от данъци и когато те не се плащат, няма да ни останат средства за заплати и пенсии.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 15 март 2020 г.

 

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук