Прогноза за времето на 17 декември

0
198

Без промяна остава времето и днес. Минималните температури ще са между 0° и 6°, максималните – от 6° до 13°.

В по-голямата част от страната денят ще започне с облаци и гъсти мъгли, като на места дори ще преръмява. През деня ще се появи слаб до умерен вятър от запад-северозапад и видимостта в западните райони на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина временно ще се подобри. В Югозападна България ще преобладава слънчево време.

По Черноморието преди обяд ще е облачно, на отделни места мъгливо, но след обяд облачността ще са разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части временно силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

До събота времето ще се задържи без съществена промяна. Ще бъде почти тихо и в много райони в равнините, низините и котловините след полунощ и до сутринта ще се образува мъгла или ниска облачност, които на места ще се задържат и по-дълго. Около и след обяд, както и в планините и планинските райони, ще има и слънчеви часове, повече в петък, когато в Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са около 0°, а максималните ще са в по-широки граници – в местата с по-трайна мъгла или повече облаци ще остават от 2° до 5°, в останалите райони ще достигат 8°-10°.

В неделя и понеделник от североизток ще прониква по-студен въздух. Ще преобладава облачно време. Повишава се вероятността за слаби превалявания, предимно от дъжд, в планините – от сняг. С понижението на температурите и в отделни райони в Северна България е възможно да превали сняг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук