Путин предложен за почетен гражданин на Стрелча

0
852

Курортното градче е наричано от жителите си Малката Москва

Президентът на Русия Владимир Владимирович Путин може да стане почетен гражданин на Стрелча, ако 13-те членове на общинския съвет подкрепят предложението на местното сдружение „Родолюбие”, в което участват 59 души. Сред тях е Луко Лулчев, който е „бащицата” на идеята Путин да стане почетен гражданин на курортното градче в полите на Средна гора, наричано от местните Малката Москва.

От сдружение „Родолюбие” подчертават, че подбудите им не са комерсиални, а единствено целят България да съхрани своите исторически, културни и братски отношения с Русия. „Докога ще ни заблуждават, манипулират и заличават нашата история, културни и морални ценности и вярвания. Опитват се да ни наложат виждания за съдружие и мирно съжителство с петвековен поробител и нови глобални и неоколониални приятелства. Изконната българска любов и почит към братска Русия се потъпква и отрича. Поне засега те няма да успеят в Малката Москва – Стрелча”, пише в обръщението във фейсбук профила на Луко Лулчев и на сдружение „Родолюбие”, което е преведено и на английски.

Очаква се предложението да бъде внесено за гласуване на заседанието през април и дори има голям шанс да бъде прието – кметът на Стрелча Стойно Чачов е от АБВ, а в местния парламент има двама негови съпартийци, общинските съветници от БСП са четирима, от Българска социалдемокрация – трима, а от ГЕРБ и ДПС имат едва по двама старейшини в ОбС./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук