ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Умее да дразни! Фандъкова: Поскъпването на билета беше правилно! Какво ще става като пуснат следващия „зелен билет“ – вижте!

0
36918

Кметът на София Йорданка Фандъкова говори в предаването „Здравей, България“ по NOVA по една от най-наболелите за столицата теми, а именно – мръсния въздух. Според нея няма съмнение, че около 40% от замърсяването на въздуха се дължи на битовото отопление, а 60% – на автомобилите.

Тя отхвърли твърдението, че успехът на т.нар. „зелен билет” е и индикация, че не е трябвало да се увеличава цената на билетите от 1 на 1,60 лв.

„Мярката със „зеления билет“ цели да свали от колите хора, които иначе не биха слезли от тях и то не по финансови причини. Аз съм сигурна, че те просто откликнаха на призивите и решиха да помогнат, защото без участието на гражданите няма как да се справим с този проблем“, категорична е градоначалникът на столицата.

„Когато увеличавахме цената на билета, това беше икономически обосновано”, каза тя и добави, че общината е намалила цената на картите, за да стимулира ползването на градския транспорт. Тя подчерта, че следващият път, когато се пусне зелен билет, „задължително ще ограничим влизането с автомобил в централна градска част”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук