Радан Кънев: Да видим дали Бойко ще клекне пред наглото хазартно лоби

Според зам.-шефа на ДСБ промените в закона, предложени от Валери Симеонов, са постни

0
1594
Радан Кънев.

Зам.-шефът на ДСБ Радан Кънев коментира на профила си във фейсбук промените в Закона за хазарта, предложени от вицепремиера Валери Симеонов. Според Кънев те са „постни“, а „Демократична България“ му е изпратила много по-детайлен и всеобхватен законопроект. Той коментира, че е възможно с малка редакция между двете четения всичко да си остане както досега.

Кънев изтъкна, че е много важно да се види дали премиерът Бойко Борисов ще клекне пред хазартното лоби, чиято реакция той определи като „нагла и безпардонна“.

Ето какво написа Кънев:

„Предложенията на Валери Симеонов за изменение на Закона за хазарта имат само един недостатък – много са постни (проектът, който му изпратихме от „Демократична България“, е значително по-детайлен и обхватен).

Като знам как работи мнозинството в НС, малка редакция между двете четения и всичко ще си остане както досега…

Реакцията на хазартното лоби е нагла и безпардонна. Освен всичко тя вече радикално нарушава забраната за реклама на хазарт дори по сега действащия закон. Да видим дали Бойко ще клекне – това е целта.

И още нещо – за мен Бахаров е чао. Да изкарваш кинти като актьор, който води някакво шоу, или пък се снима в реклама – ОК, професия (и аз не си харесвам всички клиенти…). Да се снимаш като лице на хазартното лоби в битката му да наложи волята си над легитимната (пък била тя и скапана) власт в държавата – въпрос на личен избор.“

Предложенията на Валери Симеонов за изменение на Закона за хазарта имат само един недостатък – много са постни (проекта,…

Публикувахте от Радан Кънев в 15 май 2018 г.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here