Разцеплението в БСП е факт – Юрий Асланов изостави Корнелия и не дойде на пленума

0
1488

Разцеплението в БСП покрай скандалите около издигането на кандидатъ на левицата за президент вече е видно на партийно ниво на пленума днес, научи ПИК. Социалисти разкриха, че един от най-верните хора на лидера Корнелия Нинова – Юрий Асланов, окончателно я е изоставил и няма намерение да се яви, въпреки че е член на Изпълнителното бюро. Той хвърли оставка преди седмица, но тя така и не бе приета от шефката на столетницата.

„Отсъствието на Асланов е знаково, тъй като той бе сред най-верните хора на Корнелия Нинова. Той изнесе цялата й кампания около избора на председател на БСП и успехът й до голяма степен се дължи на него. Сега обаче я заряза и демонстративно замина на морето. Нито вдига телефона на някой, нито дава обяснения както ще прави занапред по отношение на партията. Подобно е и отношението на много други хора от твърдия електорат“, коментират преди пленума от столетницата. Малцина обаче са готови да застанат с имената си, разкривайки скандалите в столетница от страх да не бъдат изгонени.

Пред ПИК коментари отказаха Стефан Данаилов, Янаки Стоилов и дори Румен Овчаров, оправдавайки се, че има омерта никой да не дава изявления преди да се вземе общо партийно решение за президентската кандидатура.

За първи път откакво НС на БСП провежда своите пленуми, журналистите също няма да бъдат допуснати нито да чуят словото на лидера Корнелия Нинова в началото, нито дори за протоколни снимки, както се е случвало винаги досега. Причина за това според запознати е именно скандалното разцепление в БСП, което Нинова всячески се старае да прикрие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук