Световното по футбол промени имиджа на Русия

0
1243

Футболът привлече вниманието върху държавата враг-Русия. Това стана ясно от анализа на професор Нина Дюлгерова. Русия за един месец успя да промени демонизираният образ, който беше създаден, подчерта тя.

Огромният брой запалянковци се завърнали от Русия с позитивно променено мнение за федерацията. САЩ и Русия са двете световни сили. Политиката и футболът доста си приличат, според анализа на Дюлгерова.

След края на Втората Световна война светът започна да се преформатира, по думите й. Светът се променя. САЩ след студената война се развиват по познатия начин. Доналд Тръмп обаче поставя предизвикателство. Изборите за Конгрес и Сенат ще резонират в целия свят. Ако републиканците спечелят той ще отбележи голяма червена точка.

Ако спечели индустриалният капитал това означава, че хората ще имат работа, посочи професор Дюлгерова. Ако опонентите му спечелят на карта ще бъдат поставени постижения като социална защита.

Светът се управлява от два сегмента-власт и пари, посочи тя. 2018 е битка за човечеството, допълни тя. Нужно е да имаме силата на правото, а не правото на силата, коментира професор Дюлгерова.

САЩ е в една дълбока криза, според нея. Врагът не е този, който ни е представян, изтъкна тя. Играта на практика е в центъра на игрището, смята Дюлгерова.

Колю Парамов пък коментира, че по нагъл начин българската олигархия влязла в парламента и показала как се прави законодателство в ущърб на обществото. Чакаме вече десет години да влезем в чакалнята на Еврозоната, посочи финансистът. Той е недоволен от становищата на западни анализатори, че ни е рано за членство в клуба на богатите.

Трябва да се противопоставим категорично на тези тенденции, каза Парамов. Между 30-40 милиарда евро сме загубили от чакането да влезем в Еврозоната, по думите му. Именно това е най-важната цел за страната ни. Българската олигархия ще направи много грешки до есента, смята Колю Парамов. Това ще доведе до конфликти в отделните кръгове.

Ако не се промени ситуацията отиваме към извънредни избори, според прогнозата му. Върхът на наглостта бил скандала около промените в Закона за приватизация, белязал последните дни на НС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук