Семейство, атакувано погрешка при акция на ГДБОП: Ритаха ни и ни викаха боклуци

0
273

Семейство от столичния квартал “Левски Г“ разказа как по погрешка служители на ГДБОП са разбили вратата на апартамента им, удряли ги, обиждали ги и ги претърсили, без да имат общо с престъпления. Инцидентът е станал миналата седмица, когато антимафиоти и Специализираната прокуратура извършиха акция в София срещу ромска организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. Тогава беше съобщено, че са обискирани повече от 20 адреса в няколко квартала и са задържани 21 души, на 5 от които са повдигнати обвинения.

Потърпевшото семейство, което няма никаква връзка с въпросната банда, ще си търси правата в съда.

“Миналия понеделник аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: “Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: „Тихо, тихо, срещу вас отиваме“. Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе!“… Но виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да крещят“, разказа Десислава Крумова пред bTV.

По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, но те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода, като първоначално не знаели какво става и се притеснили, че това са маскирани бандити, които се представят за служители на ГДБОП.

“Аз бях на земята без да се съпротивлявам, започнах да усещам удари по главата, по гърба, по врата. Ритаха и жена ми, а аз бях безсилен, нищо не мога да направя. След това ми пуснаха и белезници, след което ми пуснаха и електрошок, без никакви обяснения. Няколко минути продължи това, след това попитаха за човек, когото не познаваме. После явно разбраха, че са сбъркали блока и просто излязоха, даже не казаха, че са сгрешили”, разказа зетят на Крумова, който не пожела да покаже лицето си.

Тогава жената звъни на 112 – вика полиция, линейка, но никой от МВР не идва.

По-късно дошъл шефът на оперативната група и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината била, че Гугъл мапс ги довел там.

Зет й е с високо кръвно след случая, а дъщеря й, която е родила преди 4 месеца, е с болки в гърба. Цялото семейство е в стрес и се буди през два часа.

“Искам да попитам управляващите – нали затова са те тук, как ние да сме спокойни в домовете си, при положение, че не сме престъпници… Този стрес, който ни причиниха, тази болка така ли лесно минава – с едно “Извинявайте”? Ще си търсим правата докрай, ами ако детето ни беше по-голямо, ако си беше глътнала езика. Това нормално ли е да се случва? Бих им казала: като вършат тези изпълнения, да бъдат малко по-отговорни”, каза още Крумова, която подчерта, че най-малкият проблем са материалните щети.

Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая. Когато тя приключела, щели да дадат информация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук