СКАНДАЛНО И ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Клозетна журналистика! „Конкурент“ излъга за Сашо Ангелов, кой ще се извини за фалшивата новина (доказателства)

0
3602

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС

Миналата сряда сайтът на врачанския вестник „Конкурент“ публикува сензационната новина, че старши-треньорът на „Ботев“ Сашо Ангелов напуска новия член на Първа лига, за да поеме втородивизионния „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Материалът предизвика буря от възмущение сред оределите читатели на електронното издание и стана обект на сериозни критики в  социалната мрежа. Публикуваното имаше всички симптоми на фалшива новина и затова феновете на отбора настоятелно питаха главният редактор Георги Александров-Гошо Синдика дали ще се извини, когато стане известна истината.

В четвъртък той дори пусна на първа страница на вестника директното обвинение, че Сашо Ангелов се прави на луд. Толкова незаслужени тежки думи към треньор на любимия на врачани „Ботев“ никой не си е позволявал.

В петък обаче същият Гошо Синдика, който публикува помията за специалиста, пусна материал от започналата подготовка на врачани, като свенливо написа в него, че Сашо Ангелов остава на поста си.

Очевидно дребничкият на ръст главен редактор се е надявал, че фалшивата новина от предишния ден е забравена и той спокойно може да прескочи този срамен момент, без да се извини. За негово съжаление обществото не прощава подобни долнопробни изпълнения и сега с основание пита: Кой ще се извини за фалшивата новина за Сашо Ангелов? Кой ще поеме отговорността за уронения престиж на човека, който отново върна „Ботев“ в елитния футбол? Кой ще поеме отговорността за разрушеното, макар и малко останало доверие в „Конкурент“? Трябва ли да се напомни на Гошо Синдика, че е наемник в изданието, а собственикът е Делян Пеевски?

Докато не се отговори публично на тези въпроси, Гошо Синдика с основание може да бъде смятан за помияра на врачанската журналистика! В този случай с пълна сила важи народната поговорка, че на лъжата краката са къси. Ама много къси …

Гошо Синдика признава с половин уста, че Сашо Ангелов остава и всичко написано за него в „Конкурент“ е лъжа
Гошо Синдика пуска миризливото заглавие на първа страница, за да е сигурен, че щетите за Сашо Ангелов ще бъдат сериозни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук