Скандал! БСП напусна извънредно заседание на казанлъшкия парламент

0
497

БСП-съветниците напуснаха заседанието на местния парламент в Казанлък в понеделник, тъй като то е свикано незаконосъобразно от неговия председател Николай Златанов, ГЕРБ.  Той не успя да отговори на въпросите на председателя на Групата на БСП Пламен Караджов кое налага провеждането на извънредно заседание с 33 точки дневен ред, като 25 от тях са  продажби на общинска собственост. 

Караджов предложи да се отложи заседанието и да се проведе по приетите правила,  посочвайки конкретните нарушения на  Правилника за дейността на местния законодателен орган. От левицата припомниха, че е обявено още на сесията на 28 март като редовно.

„Не са налице извънредни обстоятелства, нито значим обществен интерес, за да бъде свикано като извънредно. Правилникът е категоричен и той трябва да се спазва от  председателя”, заяви лидерът на БСП Румяна Друмева пред журналисти. Председателският съвет е заседавал не 6 дни преди това, а 4.

По думите й дори да се приложи хипотезата на Златанов, той не е спазил процедурите по организация на сесията, нарушил е правилата, а това води „до угрозата, взетите на заседанието решения да бъдат оспорени по съдебен ред. Това за нас е недопустимо.”, подчерта Друмева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук