Слави Трифонов съди Кирил Петков БЛИЦ TV

0
213

Искът е за причинени неимуществени вреди, вследствие на изказване, направено на 13.06.2022 г.

На 24 юни 2022 г. в СГС постъпи е постъпила искова молба от Слави Трифонов срещу Кирил Петков за причинени неимуществени вреди, вследствие на изказване, направено на 13.06.2022 г. по време на пресконференция, съобщава Нова телевизия.

Размерът на иска е 50 000 лв.

Тогава премиерът, който вече е в оставка, каза: „България има шанс. Мафията загуби коалиционния си партньор. Разчитам, че този тип смелост ще бъде заразителен и в този парламент ще имаме мнозинство от хора, които казват „Не“ на мафията“.

Кирил Петков се кефи и ръси хвалби: Мафията току-що загуби коалиционния си партньор БЛИЦ TV

След пресконференцията лидерът на ИТН отговори със статус в профила си във Фейсбук, че ще заведе дела срещу премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев и министъра в оставка от квотата на ИТН Радостин Василев за „техните лъжи и внушения“.

„Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения“, написа тогава той.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук