Софка празнува с родата в Етрополе цели 5 дни

0
9111

Софи Маринова празнува Великден пет дни. Заради натоварения си график с шоуто „Като две капки вода“ и постоянните участия по заведения, семейната сбирка за Възкресение Христово ще бъде днес, вторник.

„С Лоренцо обожаваме Великден и да червим яйца. Даже има години, в които боядисваме за цялата рода“, вдъхновено споделя спомените си певицата. Тази година обаче са пропуснали цапането на ръцете, защото и в трите празнични дни и двамата били на участия.

„Семейството ми винаги се съобразява с мен и сега ще се съберем след нашите участия, за да си изядем агнето и козунака и да начупим яйцата. Така ще празнуваме цели пет дни!“, радва се Софи. Всяка година цялата й голяма рода – четирима братя със снахите, десетина племенници и много приятели, се събират в дома на родителите й в Етрополе. Всъщност правят го на всички големи празници. И по традиция ядат и пият с дни. Единствената разлика с празнуването на българите е песните и танците, които неминуемо съпровождат всеки техен повод в големи дози.

Приготвянето на козунаците Софка е оставила на майка си и снахите. Самата тя може да меси питка, но никога не се опитвала да направи сладкия обреден хляб, затова си го купува, пише „Монитор“.

От храната като че ли по-важно е веселбата в семейството на Ромския славей. „Събираме се, пускаме музика и падат един танци, едни надпявания, стават състезания кой е най-добър. Но мен не ме закачат и не ме карат да пея. Всички роднини искат да се чувствам спокойна и да си почивам. Затова ми пеят и танцуват, и ми нагаждат ядене. Като принцеса съм, а Лоренцо е най-големият кавалер!“, не може да спре да хвали наследника тя.

Шумните празненства вървят ръка за ръка с българските традиции във фамилията на Софи. Още като много малко момиче родителите й са я обличали в народна носия и е лазарувала.

Сега нейният Лоренцо тръгна по стъпките й и вече се изявява на сцена. Тя обаче предпочита да го пази още от големия шум, за да си гледа училището. Ходи и на частни уроци по пиано. Пуска го само по веднъж – два пъти в месеца да се изявява, за да придобива опит и да е сред хора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук