Страшен скандал: Цветан Василев брои 1 млн. долара за аржентински паспорт!

0
979

Укриващият се от правосъдието в Белград фараон Цветан Василев подготвя бягството си в Южна Америка, пише столичен седмичник, като се позовава на мастит столичен адвокат. Преди дни мустакатият банкер, който заграби милиарди от Корпоративна търговска банка и фалира трезора, е упълномощил няколко топ юристи от Сърбия и България да подготвят почвата за уреждането му с аржентински паспорт.Василев ще плати 1 милион долара, за да се сдобие с южноамериканското тескере, като отделно от това банкерът беглец е готов да заплати допълнителен рушвет, за да се придвижи молбата му възможно най-бързо – до лятото на тази година.

Причината за желанието на Мустака да стане гражданин на Аржентина е тривиална – той е получил срок от покровителите си от политическата върхушка в Сърбия до 1 юни да се изнесе от Белград, тъй като съседите не можели повече да протакат искането за екстрадиция, отправено към сръбските власти от главния прокурор Сотир Цацаров.

„Василев е притеснен от ситуацията и се опитва да си купи южноамерикански паспорт. Първоначално опипа почвата да се сдобие с австрийско гражданство, но от Виена му отказаха. Вариантите пред него са сведени до два-три – аржентински, парагвайски или венецуелски паспорт, като най-бързо е безпроблемно е издаването на първото тескере“, твърди столичният адвокат.

Със задачата да осигури безпроблемен коридор на Цветан Василев е натоварен сръбският адвокат Драгош Чукавац. От българска страна по въпроса действа адвокат с инициали В.Г., близък до Татяна Дончева. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук