Съдружникът на Божков Борис Бекяров се завърна у нас, повдигнаха му обвинение

0
118
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Борис Бекяров, обвинен за участие в ръководената от Васил Божков организирана престъпна група за подкупи, длъжностни и други престъпления, съобщиха от прокуратурата.

В неделя, 10 октомери, той е пристигна доброволно на Летище София с полет от Австрия. На столичното летище той е задържан от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и конвоиран до арестно помещение.

„В присъствието на защитник и при спазване на процесуалните правила, в понеделник на обвиняемия бе предявено постановлението за привличане в качеството на обвиняем. Проведен бе подробен разпит на лицето в това му качество“, съобщиха от обвинението.

Към материалите по досъдебното производство са приобщени представени от Бекяров множество медицински, съдебни и др. документи, касаещи здравословното му състояние, в т.ч. от болнични заведения, съдилища и прокуратури в Австрия. Съобразявайки процесуалното поведение на Бекяров и представените от него книжа екипът от наблюдаващи досъдебното производство прокурори определи на обвиняемия мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 44 000 лв., която следва да бъде внесена в 14-дневен срок.

На обвиняемия е взета и мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук