Съдружникът на Божков Борис Бекяров се завърна у нас, повдигнаха му обвинение

0
48
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Борис Бекяров, обвинен за участие в ръководената от Васил Божков организирана престъпна група за подкупи, длъжностни и други престъпления, съобщиха от прокуратурата.

В неделя, 10 октомери, той е пристигна доброволно на Летище София с полет от Австрия. На столичното летище той е задържан от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и конвоиран до арестно помещение.

„В присъствието на защитник и при спазване на процесуалните правила, в понеделник на обвиняемия бе предявено постановлението за привличане в качеството на обвиняем. Проведен бе подробен разпит на лицето в това му качество“, съобщиха от обвинението.

Към материалите по досъдебното производство са приобщени представени от Бекяров множество медицински, съдебни и др. документи, касаещи здравословното му състояние, в т.ч. от болнични заведения, съдилища и прокуратури в Австрия. Съобразявайки процесуалното поведение на Бекяров и представените от него книжа екипът от наблюдаващи досъдебното производство прокурори определи на обвиняемия мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 44 000 лв., която следва да бъде внесена в 14-дневен срок.

На обвиняемия е взета и мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.