Тарикат! Наемател, който дължи 243 бона, отказва да опразни Детмаг

0
1370

Наемателят на най-голямата търговска площ в Асеновград, собственост на общината, дължи 243 хил. лева на хазната. Това обяви на брифинг кметът д-р Емил Караиванов. Сумата е за неплатени наеми от фирма „Гарант – Борис Иванов“ за близо 1000 кв. метра площ на бившия магазин Детмаг в центъра на града. Наемателят вече е осъден за 208 хил. лева дълг към общината, но съдебните процедури продължават, обясни градоначалникът. Борчът е натрупан за близо две години.Междувременно стана ясно, че цялата търговска зона е преотдадена на други фирми като последващи наематели. Същите търговци редовно си плащали на „Гарант- Борис Иванов“ за ползваните помещения. В общинската хазна обаче не е постъпвал нито лев, твърдят финансистите на администрацията.

Сагата с наема и продажбата на бившия Детмаг се точи вече повече от три години. На два пъти общината се опита да продаде с търг обекта. Вътре в имота има частна съсобственост на няколко лица, като всички имат общ дял от около 3 %. Останалото е на общината.

Фирмата наемател сама проявила преди години интерес към закупуването на апетитния имот. След това обаче се отказала, защото обявената цена се сторила висока.

Тогава местният парламент изцяло оттегли имота от продажба. От общината наскоро се опитали да изключат елзахранването и така да принудят некоректния наемател да се изнесе, но се появило ново незаконно захранване с ток в обекта.

„Чакаме окончателното решение на съда да влезе в сила, вече сме го спечелили на първа инстанция”, каза кметът. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук