Топла есен

0
141

През предстоящата седмица времето на Балканите ще е нетипично за есента. Температурите ще се повишат и максималните на много места ще надминат 25-27°С и ще се радваме на много слънчеви часове.

Очакваме чудесни условия за туризъм. Причината за хубавото време е високо налягане над Средиземно море обуславящ пренос  на по-топла въздушна маса от Северна Африка. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans („Метео Балканс“) за следващата седмица.

 

До края на седмицата от североизток ще проникне по-студен въздух и максималните температури постепенно ще се понижават.

А ето и подробности какви изненади ни готви времето през новата седмица:

Времето във вторник и сряда

Температурите на Балканите още ще се повишат и ни очакват много слънчеви часове. Като цяло и през двата дни ще е предимно слънчево и топло. Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Вятърът ще е слаб от югозапад. Минималните температури ще са между 8-14 °С , а максималните почти летни – до 24-28°С.

Времето в четвъртък, петък и през уикенда

Промяна на времето очакваме от четвъртък. През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили, а с него ще нахлуе по-студен въздух.

Над източната половина от страната ще е с разкъсана облачност, а над планинските райони от Централна и Североизточна България ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще се понижат и дневните им стойности ще са между 17-22°С.

В петък и през почивните дни максималните в по-голямата част от страната ще се понижат и ще са под 15°. Времето до края на седмицата ще е с променлива облачност , като по-значителна ще тя е над Стара планина и на места там ще превали слаб дъжд.БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук