Турско семейство с дете е пострадало при катастрофата на „Тракия“

0
963

При тежката катастрофа, която възникна тази сутрин на АМ „Тракия“ между тежкотоварен камион и лек автомобил, са пострадали 4 души. Това заяви заnews.bg д-р Дора Шопова, зам.-директор „Медицински дейности“ в многопрофилната болница в Пазарджик.

Припомняме, инцидентът възникна рано сутринта при 75-и километър на автомагистралата. Първоначално имаше информация за двама пострадали, но впоследствие стана ясно, че пострадалите са повече – 4 души.

В лекия автомобил се придвижвало тричленно семейство от Турция – мъж, жена и 16-годишно момиче. И тримата са пострадали, като с най-тежки наранявания е мъжът, който е на 68-годишна възраст.

Мъжът е с тежка гръдна травма и счупени ребра и от двете страни. Към момента пациентът се обработва и му се правят изследвания – рентген, скенер и други. Мъжът има и травма на дясната ръка.

Пострадалата жена е на 62-годишна възраст. Тя е приета в болницата с травма на главата, гръдна травма и порезни рани по лицето и шията. Жената все още е в операционната.

16-годишното момиче е прието в хирургията на болницата с гръдно-коремна травма и счупен лумбален прешлен. Момичето е без опасност за живота.

Водачът на камиона е български гражданин на 43-годишна възраст. Той пристигнал в болницата първи. Той е без сериозни наранявания – има травма на дясното рамо. Най-вероятно мъжът няма да бъде хоспитализиран.

Шофьорът е тестван за употреба на алкохол и наркотици.

Пострадалите при катастрофата ще бъдат под постоянно наблюдение.

Катастрофата сериозно затрудни движението по АМ „Тракия“ в посока София.Предполага се, че леката кола с турска регистрация се е ударила в задницата на камиона, който е с българска регистрация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук