Униформени в Стара Загора предотвратиха два опита за самоубийство

0
2703

Само в рамките на една седмица полицаите в Стара Загора предотвратиха два опита за самоубийство. Те са спасили дете и възрастен мъж, които решили да посегнат на живота си, съобщи БНТ.

Двамата полицаи – Недко Найденов и Константин Петков, патрулирали, когато получили сигналите за опит за самоубийство. Двамата униформени се отзовали на сигналите и успели да спасят детето и възрастния човек.

Заради постъпката си двамата полицаи са наградени за проявена смелост, отговорност, бърза реакция, професионализъм и човешко отношение при изпълнението на служебните им задължения.

Полицаите обаче не се чувстват като герои.

По думите им това е част от работата им.

Двамата полицаи са действали почти интуитивно и съобразно това са успели да спасят човешки живот, съобщи началникът на „Охранителна полиция“ комисар Илиян Илиев.

„Тук мисля, че няма значение дали са полицаи или не – това е правилното действие. Те са действали така като полицаи, униформени от патрула. Така действат всички наши полицаи и се стремим да поддържаме едно такова ниво, за да повишим сигурността и надеждата, че все пак има добри полицаи, които искат да си вършат работата“, допълни Илиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук