Футболен клуб Банско стартира лятната си подготовка с водосвет и 6-има нови

0
1904

Амбициозният „Банско“ започна подготовка на своя стадион „Свети Петър“ с водосвет, отслужен по традиция от отец Георги Касапинов

Церемонията уважи кметът Георги Икономов, който лично дойде да поздрави играчите и да им пожелае здраве и успех. Ту бяха също изпълнителният директор на клуба Крикор Румян и спортният директор Петко Медвецки, в чието присъствие старши треньорът Димитър Крушовски заедно с играещия си помощник-треньор Иван Топузов изведоха 20 футболисти за дебютното занимание след едномесечна ваканция. Статистиката показа, че отборът на козлите се оказа сред тимовете с най-малко напуснали футболисти не само в Югозападната Трета лига, след като само двама решиха да прекратят отношението си с клуба. Става дума за завърналия се в „Беласица“ Владимир Кабранов и заминалия на гурбет в Чехия Милен Лефтеров. Добрата новина обаче е запазването на целия гръбнак на тима като на линия остават Любомир Витанов, Георги Фикийн, Петър Лазаров, вратарят Иван Димитров, младият Атанас Пашалиев, Смаил Креболиев, за които имаше интерес от други тимове. В първото занимание се включи и вратарят Ангел Юсев, за когото преди няколко дни се тиражира информация, че ще напуска, което обаче бе опровергано с появата му на стадион „Свети Петър“. На линия бяха и 6 нови попълнения. Първото от тях е анонсираният още преди 3 седмици Атанас Димитров-Малкия Джаич, който след като спечели промоция с „Ботев“ (Враца) започва втори период под връх Тодорка, където игра преди 4 години. Освен него с екипа на отбора от града под Тодорка излезе дошлият от „Вихрен“ (Сандански) халф Даниел Гогов.
Заедно с „козлите“ стартираха очакваните двама юноши на „Левски“, идващи от формацията на „сините“ U19 – полузащитник Кристиян Вешев и защитникът Георги Костов. Третата млада надежда, която ще пробва късмета си в отбора е доскорошният кадър на „Септември“ (София) Калоян Маринов, ритал през миналата година също в елитната юношеска група до 19 години. Четвъртото ново име е Светослав Валериев, който бе част от селекцията на „Ботев“(Враца), с която отборът спечели майсторска промоция през тази година. Към тях се очаква в следващите дни да се присъединят още поне трима други играчи, които ще изкарат проби.
За първата седмица всички треньорското ръководство е предвидило да се наблегне на кондиционната подготовка преди да започнат по същество работата с топка. Отборът ще се готви изцяло при домашни условия като ще използва своя стадион, както и терените около зимния ни курорт. Първата контрола на отбора е на 11 юли срещу „Струмска слава“(Радомир), а след нея другите сигурни са на 18 юли срещу „Беласица“,
25 юли срещу „Гигант“ (Съединение) и на 1 август срещу „Вихрен“ (Сандански) като всички те ще се играят в Банско, като в момента се договарят още два спаринга с чуждестранни отбори дошли на подготовка в зимния ни курорт.
„Определено сме доволни от това, че осъществихме целта си да запазим отбора си от миналата година, за да можем да надградим в идното първенство. Ще търсим възможно най-добрите нови попълнения, които да вдигнат класата на тима ни като на всички, дошли в отбора ще бъде даден шанс да докажат своето място в отбора. Трябва обаче да е ясно, че няма да привличаме нови играчи на всяка цена и непременно, за да запълним планираните бройки, а ще бъде подбирано внимателно най-доброто за нас. Няма да робуваме на имена. Имаме осигурено необходимото спокойствие от финансова гледна точка и тази стабилност ни дава възможност да се съсредоточим единствено върху нашите задължения и подготовка. Целите, които има поставени пред нас са да изградим отбор, с който да се съобразяват всички, както миналата година, но който да постигне по-добро класиране от това през шампионат 2017-2018, когато финиширахме пети“, коментира старши треньорът на „Банско“ Димитър Крушовски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук