ХАЗАРТНАТА ДРАМА СЕ РАЗРАСТВА! И медиите в Малта гръмнаха за скандала с Efbet!

0
130

 Efbet е търговска марка на компанията “БРОБЕТ Лимитед”, която пък държи малтийски лиценз за онлайн хазарт

След като вече близо месец десетки медии в България и чужбина пишат за безобразията извършвани от собствениците на Efbet, вчера и малтийски бизнес сайт отрази разрастващият се скандал с българската хазартна компания. Нека припомним, че Efbet е търговска марка на регистрираното на остров Малта дружество „Бробет“ (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta), което има лиценз за онлайн залози.

В свой материал публикуван вчера малтийският бизнес сайт maltabuisnessnews.com пише, че Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови, които са собственици на компанията БРОБЕТ, която пък държи марката Efbet са разследвани от българските специални служби и българската прокуратура. Журналистите от острова разказват за разразилия се у нас скандал с Efbet, като подчертават, че на 4 октомври 2019 година офисите на Efbet в София са влезли разследващи от службите, като основното тяхно подозрение е, че чрез компанията за хазарт собствениците й перат пари.

Специалисти от бранша твърдят, че ако скандалът разрастне и в Малта семейство Найденови рискуват да загубят своя малтийски лиценз за онлайн хазарт. Ако това се случи Efbet няма да може да оперира онлайн на територията на Европа в бъдеще.

Едно от основните изисквания на малтийската Комисия по хазарт – Malta Gaming Authority (MGA) – е нуждата от перфектна софтуерна платформа, с която работи всяко едно потенциално дружеството притежаващо подобен лиценз. Както става ясно от публикации в България до момента обаче, марката Efbet е далеч от тази перфектност, като дори излезе информация, че собствениците и събират личните данни на своите клиенти с цел тяхната бъдеща продажба в чужбина. Само през миналата година комисията по хазарт на Малта е отнела 7 онлайн лиценза на различни компании, при далеч много по-малко данни за нарушения и злоупотреби от лицензо държателя, какъвто е Efbet. Ще остане ли обаче българската марката без онлайн лиценз, най-вероятно предстои да разберем през следващите няколко месеца.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.