Човек загина при инцидент в завод „Арсенал“

0
18228

Един човек е загинал, а друг е сериозно обгорял при възпламеняване в завод 3 на „Арсенал“ в Казанлък, съобщи БГНЕС.

Към мястото на инцидента са насочени пожарни, линейки и полиция.

Министърът на икономиката Емил Караниколов е информиран за инцидента, стана ясно от коментара му на зесадението в Министерски съвет. В момента там са Пожарна безопасност и служба КОС. По думите на Караниколов става въпрос за производствена авария. Министърът посочи, че „Арсенал“ е 100% частно дружество.

Министър Караниколов изказа съболезнования към близките на загиналия. „Наистина изключително неприятен инцидент“, коментира той.

Припомняме, през февруари 2016 година, цех 120 на завод 3 на „Арсенал“ – Казанлък бе проверен, а инспекция по труда е извършила проверката, която завършва с акт за неправилно съхранение на барутни вещества.

В средата на април 206 година при инцидент по време на работа, възникна пожар в завод „Арсенал, при който загинаха двама работници.

Пламналият цех в "Арсенал" с редица нарушения през февруари месец

Пламналият цех в „Арсенал“ с редица нарушения през февруари месец

Проверка на Инспекция по труда завършила с акт

Припомняме, през май 2016 година, бе назнзачена съдебно-медицинска и технически експертиза от Окържната прокуратурат в Стара Загора, която разследва инцидент и в завод 4 на „Арсенал“ в град Мъглиж.

Припомняме, по време на нощната смята на 27 май в 22.25 часа възникна взрив, при който загина 52-годишен работник от Стара Загора. Той е загинал на място вследствие получените наранявания. Взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество – хексоген.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук