Шеф от НАТО разкри коварния план на Путин за свалянето на Меркел

0
1299

Москва води информационна война с цел отстраняването на канцлера на Германия Ангела Меркел от поста, твърди директорът на Центъра за стратегически комуникации на НАТО Янис Сартс пред „Гардиън”.

Според него, идеята е да се провокира силно недоволство сред немците от положението с бежанците и те да не подкрепят Меркел на следващите избори. За да постигнат тази цел, руските власти финансират екстремистки партии и движения в цяла Европа.

Сартс смята още, че Кремъл е недоволен от подкрепата, която германският канцлер оказва на санкциите срещу Русия и твърдата й позиция те да не бъдат отменяни докато ситуацията в Украйна не се нормализира.

„За целите си Русия използва рускоговорящото население на Германия, социалните мрежи и пропагандира крайно десни политически идеи”, казва още експертът. Той обаче не е настроен песимистично и смята, че тези опити да дестабилизация на властта в Берлин в крайна сметка са довели до откриване на проблема и възможност за неговото решаване. Но съществуват ред други европейски страни, които си затварят очите пред „путинската пропагандна война”.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук