АГЕНЦИЯ „РОЙТЕРС“: Докладът на ЕК въвежда санкции на българското правителство заради търговията с българското гражданство! КОЙ ИМА ВИНА ЗА ТОВА – всички факти и обстоятелства водят към лицето Каракачанов!

Скандалът е огромен, време е за оставки

0
14657

Търговията с българското гражданство според Агенция „Ройтерс“. Очаква се документът да бъде публикуван в сряда. 

Малта, Кипър и България са единствените страни членки на ЕС, в които действат програми за продажба на гражданство.

Двадесет държави, включително тези три, продават разрешителни за пребиваване.

В трите държави богати чужденци могат да си купуват паспорти, които им дават пълен достъп до повечето страни от ЕС срещу инвестиции, вариращи между 1 и 2 милиона евро, отбелязва „Ройтерс“.

Информационна агенция „Дейли Прес“ припомня, че основни заподозрени за осъществяване на продажбата на българско гражданство у нас са представители на ВМРО с председател Красимир Каракачанов. Специализираната прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество проведе акция за корупционни и длъжностни престъпления в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Следствие бе задържан директорът на ДАБЧ Петър Харалампиев. Той е от квотата на „Обединени патриоти“ и беше назначен на поста през 2017 г. От 2014 до 2017 г. той беше зам. областен управител на област София. Преди това управляваше фондация „Българе“. Харалампиев е от движението „БГ Патриот“, което е част от коалицията „Обединени патриоти“ и гравитира около ВМРО.

Припомняме, че изданието „EUREPORTER“ публикува на 06.01.2018 г убийствен материал за Каракачанов и паспортната мафия. В материала се изнася информация за корупцията по високите етажи на властта, която е покровителствала търговията с българско гражданство. Изданието е интервюирало и българката Катя Матева, която е заявила, че се страхува за живота си, тъй като е изнесла информация за съучастничество на Красимир Каракачанов в търговията с българско гражданство.

Според изданието българската прокуратура разполага с данни, от които ставало ясно, че Красимир Каракачанов е получавал между 550 и 1500 евро за всеки македонец получил български паспорт. На въпрос към Матева получила ли е подкрепа от български политици при разобличаване на паспортната мафия, тя заявява, че такава подкрепа е получила единствено от евродепутата Николай Бареков.

Ето и линк към целия материал на изданието: https://www.eureporter.co/politics/2019/01/06/bulgaria-whistleblower-reveals-corruption-in-the-sale-of-passports-goes-to-the-top/ fbclid=IwAR2j7FOTq5_4mWl3tQ7KF8D50iEff2WyJfoY7yuEwLoHmxFatjwMFIiewQQ

Бившият  директор на отдел „Българско гражданство” в Министерството на правосъдието Катя Матева пък свидетелства в столицата на европейските институции за трафикът на българско гражданство, който дава възможност да се получи паспорт и следователно правото да се движи в Европейския съюз. За това дори писа френският вестник Le Mondе.

Матева обяви и пред редица български медии, че разполага с доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от продажба на българско гражданство.

Вицепремиер, министър и български евродепутат са отговорни за незаконното продаване на български паспорти на чужденци. Тази информация пък изнесе след свое разследване EURACTIV, предоставяйки пакет от документи.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, бившият министър на правосъдието Екатерина Захариева (сега външен министър) и евродепутатът Андрей Ковачев (от партията ГЕРБ на Бойко Борисов) са хората на най-високи постове, обвинени в извършването на измама, която позволи на хиляди чужденци да получат български паспорти срещу пари, като с тези документи предлагат безвизови пътувания в целия ЕС, съобщи информаторът.

Немското издание Дойче веле също публикува убийствен материал за търговия с българските паспорти и корупцията в ДАБЧ (Държавната агенция за българите в чужбина).

Публикуваме линк към публикацията https://m.dw.com/de/korruption-das-lukrative-gesch%C3%A4ft-mit-eu-p%C3%A4ssen/a-46177331?fbclid=IwAR3AyQvhTJUQmAiSq53phs5K3ar_Hr1xYzEyS4mTHx2vSYANEC0QEYUcWxE.

В нея е са изложени твърдения за владение на мръсния пазар за продажба на паспорти от националистическите формации, които участват в управлението. Немските журналисти алармират европейското общество и за оказване на натиск върху бившия служител на министерството на правосъдието Катя Матева.

Основен източник на пари за ВМРО е услугата по продаване на българско гражданство на македонци през две фирми за превод и легализация. ВМРО носи политическа отговорност, а Каракачанов носи персонална политическа отговорност. Положението на вицепремиер Каракачанов е под въпрос, той трябва да си подаде оставката и до изясняване на всички обстоятелства той трябва да бъде отстранен. Фактите, които са пред мен говорят за такава пряка връзка.“ Това пък твърди  Велизар Енчев.

Веднага след като Агенция Ройтерс публикува информацията за предстоящите санкции на българското правителство заради търговията с българското гражданство, евродепутатът Николай Бареков призова за незабаваната оставка на Красимир Каракачанов.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук