АПИ търси IT експерт със заплата 510 лв. минимум

0
9941

АПИ търси IT експерт с обявена заплата 510 лв. минимум, като националното тол управление предвижда ръководна позиция срещу заплата, съобщава БТВ.

„Нивото, на което отговаря началникът на отдел, е така нареченото ниво седмо от класификатора на професиите, което означава, че неговата заплата ще варира от 1400 до 2800 лв.“, обяснява специалистът по киберсигурност Спас Иванов.

АПИ коментира, че 510 лв. е минимумът, който трябва да се обявява по наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация.

Самата обява е публикувана преди минималната работна заплата да стане 560 лв.

Средната заплата на IT специалист е над 1200 лв., в частния близо 2 600 лв., според статистиката, като IT специалистите получават и бонуси, обясняват специалисти.

„Има фирми, които предоставят не само спорт, не само работа от вкъщи, но и разговор с психолог или финансист, който да ви помогне с личните финанси“, допълва Надя Василева от фирма за подбор на кадри.

Експертът, търсен от АПИ ще отговаря за сигурността и поддръжката на информационната система за винетките и тол таксите.

Припомняме, че от 1 януари трябваше да тръгне системата за продажба по електронен път на винетки за тази година под шапката на новосъздаденото преди шест месеца тол управление.

Още в първия работен ден обаче се оказа, че в цялата страна няма никаква готовност за продажба, системата не работи, на граничните пунктове дори няма монтирани терминали.

Премиерът Борисов даде срок до 10-15 дни всички проблеми да бъдат решени, въпреки че още 3 януари беше обяснено, че терминали на всички гранични пунктове ще има едва в края на месеца.

Скандалът до този момент струва 4 уволнения в АПИ, като последното е от тази сутрин – на шефа на Агенцията Светослав Глосов.

Продават електронни винетки и на касите в бензиностанциите ОМВ, може да се заплащат в брой, съобщиха от АПИ. От 8 януари 2019 г. започна поетапната продажба на е-винетки в клоновете на Български пощи в цялата страна.

Припомняме, че в селата, където няма интернет, не се предлагат електронни винетки и шофьорите трябва да пътуват до място, където има интернет.

Електронна винетка може да бъде купена на каса и платена в брой в Областните пътни управления, в офисите на Easy Pay и на мобилния оператор А1.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук