четвъртък, април 25, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Аврамова безкомпромисна с качеството на пътищата (ОБНОВЕНА)

Аврамова безкомпромисна с качеството на пътищата (ОБНОВЕНА)

0
1779
Снимка: Информационна агенция "Бгнес"

Репортер по темата: Ива ДИМИТРОВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

„Безкомпромисни ще бъдем към качеството на пътищата“. Това заяви новият регионален министър Петя Аврамова на конференция „Строителството през 2019 г. – перспективи и предизвикателства“, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Аврамова поясни, че в министерството се работи по промяна на нормативната уредба, която касае гаранционните срокове за изпълнение на пътищата и магистралите, както за ново строителство, така за ремонтни дейности.

По думите ѝ най-важно за правителството остава изграждането на АМ „Хемус“, като прогнозите са отсечката от Ябланица до Боаза да завърши през есента на 2019 г.

„Очакват се нови 137 км от Хемус“, отчете регионалния министър.

Тя допълни още, че АПИ вече е обявила обществените поръчки за строителството на участъка през Кресненското дефиле по посока София.

„Очаква се строителство да бъде един от моторите за икономически растежпрез 2019 г.“, отбеляза Аврамова.

По думите ѝ основен приоритет на МРРБ остава безопасността по пътищата и поясни, че АПИ извършва проверки по магистралите и пътищата в страната, за състоянието на пътните настилки, проблемните участъци и необходимите мерки за предприемане.

Аврамова допълни, че след обобщен доклад ще се направи анализ и разчет за необходимите средства за финансиране, като ще се приоритизират най-тежките трасета.

В заключение министърът сподели, че през следващата година се очаква напредък по скоростния път Видин – Ботевград, магистралата Русе- Велико Търново, тунел „Шипка“, „Петрохан“ и магистрала Черно море.

Според Аврамова част от тези проекти може да бъдат изградени с публично частно партньорство, което до известна степен ще реши проблемите с финансирането.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук