Агенция „Митници“ иска обектите в Карнобат да бъдат запечатани още 60 дни

0
2291

Агенция „Митници“ иска удължаване на срока на затворените предприятия с 60 дни. Това стана ясно от думите на зам.-директора на агенцията Юлиан Мирков, който изложи становището на митниците по казуса с данъчните складове в района на Карнобат, които бяха запечатани, съобщи Нова.

„Дадена е възможност гроздовата реколта да бъде приета в складови помещения, за да не се стигне до унищожаване на готова продукция“, поясни Мирков и добави, че работниците на заводите могат да продължат да ходят на работа, но изнасянето на стока от предприятията е забранено.

Мирков изтъкна, че проверката във „Винпром Карнобат“ е установила множество тръбни връзки, от които се извежда етилов алкохол по нерегламентиран начин.

При производството на алкохол е съществувала тръба, от която е преминавало нерегламентирано количество алкохол.

Всичко това е довело до ощетяване на държавния бюджет, информира и БНР.

Мирков обясни, че тръбата е част от производствен процес на дестилация в данъчен склад. На нея е установен нерегламентирано поставен кран, от който би могло да бъде извеждан метилов алкохол, спирт от данъчния склад, без да излиза от измервателните устройства, които предават към агенция „Митници“.

В тази връзка са предприети действия за обезпечаване на доказателства, както и с цел недопускане на щети за бюджета.

По отношение на гроздовата реколта, която следва да бъде предадена на производителя, е дадена възможност на лицензирания складодържател да приема и съхранява гроздовата реколта с цел недопускане на нейното унищожение, поясни Мирков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук