Адвокатът на Живко Мартинов се надява прокуратурата да прояви разум

0
5419

Адвокатът на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, Христо Ботев се надява прокуратурата да прояви юридически разум и делото изобщо да не влезе в съда.

Днес Живко Мартинов прекара целия ден в следствието, след като бе привикан днес рано сутринта на разпит. Той не коментира пред медиите.

Адвокат Ботев заяви, че днес за първи път са представили доказателствени искания и искания свидетели да бъдат разпитани пред съда. По думите му той „чисто житейски не може да разбере, как ако искаш нещо от някой ще искаш не пари или имот, а четири тона суджук, който след това няма какво да го правиш“. „Но това ни е нивото“, допълни Христо Ботев.

По отношение на твърденията за заплахи от страна на Мартинов спрямо този, който го обвинява, адвокатът обясни, че делото ще се развива на принципа дума срещу дума„. Няма свидетели, нито има СРС за такива твърдения. „Аз за първи път ще се съглася с Гешев – тези спорове ще се водят в съдебната зала“, посочи адвокат Ботев.

По думите му при един внимателен прочит това дело може и да не влезе в съда. „Ако прокуратурата има разум… да прецени и да види дали изобщо да внесе делото в съда.“

Припомняме, че на 11 януари Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за изнудване на Живко Мартинов. Скандалът тогава стана известен като Суджукгейт, тъй като четирите това суджук били искани за премиера. Малко след като му бе поискан имунитета Маринов се отказа от него и напусна парламента, а Борисов разпореди освобождаването на членовете на областното ръководство на партията в града.

По отношение на последните обвинения срещу семейство Баневи адвокат Ботев бе лаконичен, че кандидатирането за евродепутат не дава имунитет. Така той отрече слуховете, че Николай Банев смята да се кандидатира на предстоящите избори.
„Ако някой може да изпере 1 млрд. лв, защо да не може да учреди партия от килията“, коментира още Христо Ботев.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук