Антония Петрова с искрена изповед за бременността си (СНИМКИ)

0
1536

Само в „Шоу“! 

Любовта между Антония и Ивайло е като сюжет от филмова лента – с тази разлика, че двамата ежедневно дописват вълнуващите истории така, сякаш съдбата им е лична приятелка. Само три месеца след запознанството си двамата вдигнаха своята „луда гръцка сватба” (през юни тази година), след което заминаха на своя дълъг романтичен меден месец. А в края на септември се появиха и първите информации, че Антония чака дете. Тогава обаче тя не потвърди, че е бременна. Но и не отрече. И днес щастието й е толкова концентрирано, че й се иска, ако може, да го сподели с целия свят. „Мис България” 2009 и „Мисис Русия” Антония Петрова-Батинкова и съпругът ѝ Ивайло са в трепетно очакване на първото си дете и нямат търпение да станат родители.

„Семейство Батинкови ще се увеличи! Със съпругът ми Ивайло очакваме първородния ни син, който ще бъде първо дете и за двама ни! Ние сме най-щастливата и влюбена двойка! А синът ни е най-очакваното и обичано бебе!”, написа Антония наскоро във фейсбук профила си, с което потвърди и за предстоящото щастливо събитие. „Радвам се, че най-накрая ми се случиха нещата по начина, по който исках. Както на мен, така и на Ивайло”, сподели пред нас тя. 

– Тони, всъщност разбираш, че си бременна само два дни преди сватбата. Как се справи с две бурни еуфорични емоции на едно място?

– (смее се) права си, защото емоциите тогава ми бяха толкова много, че просто се добави още една. И по този начин най-щастливият ден в живота ни стана напълно щастлив. Чувствах се много добре. Исках на всички да разкажа за тази радостна новина, но не го направих, защото прецених, че все пак е по-добре да изчакам няколко месеца.

– Май положителният тест за бременност е бил огромна изненада за теб, нищо, че бебето е напълно планирано?!

– Да, защото наистина много бързо се получи. Бях много изненадана, защото не вярвах, че става толкова лесно, тъй като на много мои приятелки за същото им трябват минимум няколко месеца опити, а понякога и години. С Ивайло скоро си говорихме точно за това – колко сме благословени, щом ни се получи от раз – пожелахме си го и се случи. Още когато той ми предложи да се оженим, естествено, говорихме и за деца. И Ивайло ми каза: „За първи път в живота ми искам дете и то точно от теб!” Така започнахме да работим за бебе и две седмици по-късно вече бях бременна.

– Интересно си избрала да му поднесем щастливата новина обаче… С умишлена небрежност.

– (усмихва се) да, но знаеш ли – когато започнах да си правя теста и съответно разбрах резултата, ми беше интересно да проследя и собствената си реакция. Ти си мислиш някакви неща, но когато те връхлети реалността, дори на подсъзнателно ниво, реагираш по някакъв начин. Можеш да очакваш едно, пък да се случи съвсем друго. Аз страшно много се зарадвах. Започнах да се смея сама и докато Ивайло се прибра, усмивката ми не падна от лицето. Това е нещо, което се случва за първи път – както в моя, така и в неговия живот. Аз до този момент не съм имала човек, с когото да съм искала да имам дете, както е било и при Ивайло. Но да, оставих положителния тест за бременност небрежно на едно място вкъщи. С Ивайло се чухме през деня по телефона и разбира се, аз умирах да му кажа, но такива неща не се съобщават така. Изчаках го да се прибере у дома. Не мога да си представя как ще разбера за това и ще изчакам три дни, докато измисля най-вълнуващ начин да го съобщя (смее се). Е, да, другият вариант беше да взема микрофона и да го обявя пред всички на сватбата (смее се), но тогава не знам… Все пак това е личен, интимен момент, трябваше да сме си само двамата.

– Във вашите отношения май няма изявен лидер, но съвсем всичко ли правите заедно?

– Наистина ние всичко правим заедно, което много ми допада. Включително имаме желание и да работим заедно от един момент нататък. Той използва един израз, който много ми харесва – „да си партнираме във всичко” – и в семейството, и в бизнеса. И двамата сме силни характери, което е много интересно. Знаеш, че обикновено в такива ситуации един от двамата партньори е по-доминиращ, а реално при нас такова нещо няма. Много силни индивидуалности сме, но в същото време сме напълно равни в нашата връзка. Имаме много интересна симбиоза. Факт е, че най-често или мъжът, или жената е една идея по-силен в една връзка – нещо, което е много отчетливо и за околните, а при нас не е така. Затова не си представях вариант да не му кажа веднага, когато разбрах, че съм бременна.

– Опиши ми каква беше първата реакция на Ивайло?

– В този момент аз бях в банята под душа. И когато той влезе в банята, и видя теста, започна да подскача от радост. Веднага дойде под душа при мен с дрехите и започна да ме прегръща. Всъщност на нас много бързо ни се стекоха всички събития. И много добре осъзнаваме колко сме благословени. Всичките ни приятели, колегите на Ивайло, включително и роднините и родителите му, казват, че толкова щастлив него никога не са го виждали.

– Също така не е никак типично мъжът да е по-активен, когато става дума за консултации за бременни, специална литература за този период, изобщо за всички специфики – а твоят Ивайло е точно такъв?!

– Абсолютно! (усмихва се) Никога не съм мислела по този въпрос, но Ивайло наистина е такъв, което ми прави изключително добро впечатление. Както и факта, че той е хем голям мъжкар, хем е много добре възпитан, в същото време има твърда позиция. Като го погледнеш в работата му, в бизнеса, никога няма да кажеш, че би правил някакви подобни неща. А той ги прави. За него няма мъжка и женска работа в домакинството. Когато нещо трябва да се свърши, той винаги го върши. Никога няма да ми каже „това е женска работа, направи го ти”.

– Заедно сте и когато разбирате пола на бебето, нали така? Имахте ли някакво предчувствие преди това?

– Аз имах, да. Тъй като вече на 11-тата седмица можеш да разбереш пола на детето, ние логично се възползвахме от това. А аз имах усещане, че ще имам момче и даже го казах на лекарката, след което тя потвърди, че усещането ми е правилно. Ивайло нямаше предварителна нагласа за пола на бебето, но много искаше момче. Всъщност и двамата искахме първото дете да е момче, така че и това желание ни се сбъдва.

– Числото 17 е много символно за вас и ти сподели, че много би се радвала, ако и термина съвпадне с него. А решила ли си как ще раждаш – естествено или секцио?

– Да, 17 е нашето число и много бих се радвала, ако терминът съвпадне с имения ми ден през януари. Лекарите казаха, че начина на раждане ще се реши към края на бременността – тогава ще разбера какви са вариантите и ще взема решението. До момента съветите са да бъде секцио, защото бебето върви доста голямо, а аз имам тънки кости и тесен ханш. Но както се случи. За мен е важно бебето да е добре. А и Ивайло държи да бъде до мен в този момент, така че това ми е достатъчно. Все пак, освен всичко друго, той е лекар, прави по няколко операции всяка седмица.

– Много жени пък не искат любимият им да ги вижда в този момент – твърдят, че това е така, защото не са най-хубавата гледка. И знам, че ти изобщо не си съгласна с това?

– Разбира се, че не съм. Как може?! Не го разбирам това изобщо. Това ти е най-близкият човек. Защо да трябва да не ме вижда в такъв вид?! Първо – раждането на дете е нещо уникално. Второ – това е нашето дете. И трето – този човек, ако не може да ме види в най-лошия ми вид, за какво трябва да сме заедно. Нямам никакъв проблем с това и се чудя защо жените си го мислят. Сега, ако мъжът сам не желае да присъства, това е друго – негов избор е.

– Хайде да изясним обаче и още нещо – Ивайло иска да имате 5 деца, а ти си склонна да му родиш 3. Това вярно ли е?

– (смее се) с това се шегуваме наистина постоянно. Ивайло го разказва на всички приятели, при това е много сериозен. И аз един път му казах: „Спри да го говориш пред хората така, защото направо ги стресираш” (смее се). Той наистина иска много деца, аз също, защото съм едно дете на майка си и баща си. И с тази лека бременност сега, каквато се моля да остане и до края, съм готова да имам и второ дете. Но нека и раждането да не ме откаже (смее се).

– Желая ти безпроблемно, бързо и леко раждане! И отново да споделиш след това емоцията с мен и читателите на народното издание.

– С удоволствие. Благодаря ти много. Ивайло наскоро ми каза, че с нетърпение чака коледните празници, защото това ще бъде най-щастливата му Коледа. Много по-нетърпелив от мен е да се случва хубавото събитие, което е супер сладко. – След като искате повече деца, тогава да ти пожелая и втората ти бременност да е с близнаци! – (смее се) охоо, добре. Да видим какво ще стане. Ние сме с нагласа за повече деца. Благодаря ти за това.

Интервю на Анелия ПОПОВА

Blitz.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук