БОМБА В ДЕЙЛИ ПРЕС! Министър се изгаври с разследване на Васил Иванов, България и милиони евро от ЕС

Нов скандал в Центъра за развитие на човешките ресурси!

0
79787
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

След последното журналистическо разследване на Васил Иванов по „Канал 3“, за безобразията на властта и как тя и висши чиновници нагло крадат европейските пари, предназначени за българския народ, се случи още по-наглото, видя репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

В разследването на Васил Иванов, което буквално счупи всички рекорди на споделяния във Фейсбук, бе показано как управляваната от близката до Меглена Кунева, НДСВ, а сега Обединени патриоти ексдепутатка Татяна Калканова агенция, са давани европари за „разказване на приказка за костенурката„, както и ММА боеве.

След излъчения материал, министъра на образованието Красимир Вълчев потвърди, че фактите изложени в предаването са истина и,а Татяна Калканова напусна, но се случи нещо още по-зловещо.

Ето какво казва Васил Иванов:

Нов скандал в Центъра за развитие на човешките ресурси! Веднага след излъчване на моето разследване за далаверите там, още на другия ден – в понеделник министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че негови проверки направени по-рано, потвърждават факти, показани в предаването ми, и че директорката Калканова ще бъде сменена. И днес забележете – НАЗНАЧИ на мястото й Димка Михайлова – близка приятелка и дясна ръка на Калканова.

Преди две години Калканова поставя Димка Михайлова на поста шеф на дирекция „Контрол и мониторинг“ в агенцията. Тоест през последните 2 години Димка Михайлова е „контролирала“ и „проверявала“ за нередности. И не е намерила такива! Не е намерила за нередни нещата, които ви показахме.

Как са давани милиони на НПО-та за бутафорни проекти, като 120 хил. евро за „Разказване на приказки за костенурката„, „Иновациите в английската кухня“ и пр.

Не е открила и кухите НПО-та. Нито това, че нейната приятелка и шефка – Калканова дарява 29 500 лева за състезание по Свободни боеве – ММА от бюджета на агенцията.

Ние открихме нарушенията като външни за тази агенция лица. Министърът потвърди, че са верни, а ДНЕС НАЗНАЧИ ЗА ДИРЕКТОР тази жена, която до вчера, като шеф на дирекцията за контрол всекидневно е проверявала бутафорните проекти, кухите НПО-та и останалите безобразия. И не е открила нищо нередно…. !?!?!?

Това е цинизъм от висша степен! Да не говорим, че същата Димка Михайлова, наред с Татяна Калканова беше другия „герой“ в разследването на далаверите в тази агенция. 

Мои източници от агенцията твърдят, че скандалното назначение се дължи на връзката от личен характер между министъра и Димка Михайлова, както и това, че след като Калканова беше осветена от телевизионното ми разследване, агенцията трябва да поеме неин близък човек. Човек, който е наясно със схемите, знае кои политици зад кои НПО-та стоят и така без излишни проблеми краденето да продължи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук