БОМБА В DAILYPRESS-bg.com! ПРОКУРАТУРАТА ГОТВИ НОВ МОЩЕН УДАР! Проверява и кандидата на Радев за конституционен съдия за злоупотреби

От държавното обвинение обясняват, че са се самосезирали от публикацията "Двойни стандарти на "Дондуков" 2

0
69343

Прокуратурата ще проверява случай, при който кандидатът на президента за конституционен съдия Атанас Семов е замесен в случай на злоупотреби в софийския университет, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

Новината идва след серията от активности на държавното обвинение спрямо опозицията в лицето на БСП, които издигнаха и кандидатурата на Румен Радев за президент. В прессъобщение на държавното обвинение се цитира статия на „Капитал“ от 29 октомври, в което се припомня за разследване срещу Семов, което е било прекратено през 2016 г. Става въпрос за сигнал от юрист, работил като научен сътрудник по “Международно право и международни отношения“ в Института за правни науки към БАН, докторант в Юридическия факултет на СУ по специалност „Право на Европейския съюз“. 

Според държавното обвинение в сигнала се твърди, че Семов е използвал СУ „Климент Охридски“ за развиване на частна стопанска дейност, отправят се обвинения за безстопанственост, както и сключване на неизгодна вредоносна за университета сделка във връзка с неакредитирана магистърска програма по „Право на Европейския съюз“.

Осъществяването на програмата е в резултат на договор между Софийския университет и сдружение с идеална цел – „Център за продължаващо обучение при Юридическия факултет на СУ“.

След подаване на сигналите е била възложена проверка на МВР – ГДНП. С постановление на СГП от 14.07.2016 г. е отказано образуване на досъдебно производство, което обаче сега ще бъде проверено от прокуратурата. 

От държавното обвинение обясняват, че са се самосезирали от публикацията „Двойни стандарти на „Дондуков“ 2. Има много неизвестни около избора на Атанас Семов за конституционен съдия“, в която се цитират най-вече изказвания на Румен Радев, свъзрани със спазването на законите в страната, етиката и морала. В нея се говори за това, че президентът е направил непрозрачен избор на кандидат за Конституционния съд. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук