БСП застава зад протеста срещу високите цени на горивата

0
7151

БСП подкрепя протестиращите. Това изявление направи соцлидерът Корнелия Нинова за днешното недоволство срещу високите цени на горивата. Хората с основание било на улицата. Не стоим зад техните искания, отсече червеният водач. Не можело да се вдигат цените на горивата, на данъците, на застраховките.

Не сме изненадани от протестите, подчерта още Нинова. Тя поздрави хората, че са излезли на улицата и са проявили смелост да изложат исканията си. По думите й мнозинството е виновно за напрежението.

От няколко седмици ние изразяваме същите позиции на тези хора, които са по улицата. Казахме: „Не вдигайте данъка на старите коли“, припомни лидерът на червените.

Алармирахме за повишаването на цените на горива, внесохме предложения как да бъдат компенсирани в доходите на хората, каза още тя. Нищо от исканията на левите не било подкрепено от мнозинството.

Припомняме, че на извънредно заседание депутатите разгледаха Бюджет 2019 – частта за НЗОК и ДОО, които бяха приети на първо четене. И на друго заседание депутатите успяха да се скарат за събирането на кворум и наказанията си.

Корнелия Нинова свика извънреден председателски съвет с настояването първо да се гледат данъчните закони, след което макрорамката за следващата година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук