БСП не може да е Техноимпекс, притесняват се социалисти

0
6250

Вътрешно партийните битки в БСП се изострят особено след последния червен пленум. „Кой на кого е опозиция? Досега Нинова внушаваше, че имала опозиция в БСП. Реакция на Националния съвет показва друго. Всъщност Нинова е опозиция на БСП“, това коментира член на пленума, пожелал анонимност заради страх от саморазправа.

Социалистите атакуват дневния ред, предложен от Нинова, който не съдържал нито актуалните теми, нито натрупаните наболели въпроси в дългия четири месечен период от предходното заседание.

„Опитите на няколко човека да допълнят разискванията, макар да получиха подкрепа на болшинството отпаднаха чрез елементарни манипулации при преброяване на гласувалите ЗА, ПРОТИВ и въздържали се“, недоволстват червени.

„Това е перманентна практика, по модела „който брои той определя резултата“. В други заседания Нинова лично иззема функциите на водещия и предизвиква прегласувания, до налагане на желаното от нея“, обясняват активистите на столетницата, недоволни от лидерката си.

„Често ден или два след отминал пленум, участвалите в него научават чрез медиите, че са утвърдили нещо, което изобщо не е било обсъждано или гласувано. Такъв е случаят с представеният от екипа на Нинова материал с анонимно авторство, озаглавен „Визия за България“, критикуват левите.

„Всички опити на Корнелия Нинова да неглижира органите на партията и да внуши негативно отношение персонално към членовете на Националния съвет е удар срещу партията и налагане на авторитаризъм. Тя си позволи да набеди дори конгреса, като орган който е без значение, защото „няколко човека“ вземали решения от името на партията“, недоволни са социалисти.

„Като алтернатива на това, изисква вместо тези „няколко“ – над 800 човека, само тя, еднолично или ръководена от интереси извън БСП, да взема решенията. Все пак БСП не може да е Техноимпекс!“, коментират още червени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук