Бареков кани само „Атака“ в консервативната платформа

0
14228
Евродепутатът Николай Бареков

Покана за участие в политическата платформа „Обединени консерватори“ ще бъде отправена към всички партии. От настоящата коалиция „Обединени патриоти“ обаче за присъединяване към новосъздаващатa се формация единствено ще бъде поканена ПП „Атака“. Това става ясно от прессъобщението, разпространено от „България без цензура“. То цитира и аргументът на Николай Бареков: „Обединеният патрЕотизъм умря, да живее обединеният консерватизъм„.

На конференция Николай Бареков е представил пред участниците и кандидатурата на Ян Захрадил за водещ кандидат за председател на Европейската комисия (ЕК) на общите европейски избори през май 2019 година. Бареков посочва, че „Презареди България“ е единствената призната легитимно консервативна партия от България в Европа.

Готов съм да предоставя в качеството ми на неин лидер и член на ръководството на АКРЕ и ЕКР платформата „Обединени Консерватори“ за всички граждани, сдружения, политици и партии с консервативни ценности, които желаят да сформираме голям блок през 2019 – за всички предстоящи избори. Има опасност в противен случай България да бъде подмината от консервативната вълна, която залива цяла Европа и Америка. Особено след провала на последния неолиберал и олигархист в Европа – мразеният от цяла Франция президент Макрон.“

Според Бареков със залепения от социолозите етикет за консервативни партии – на либералната ГЕРБ (ЕНП) и сбирщайна Обединени Патреоти – консервативното е било „оцапано“, а техният провал заплашва и носителите на истинските консервативни ценности.

Според Бареков проблематично е, че липсва идеологически субект, който да олицетворява консерватизма, а българското общество е консервативно и пуританско.

Припомняме, че през октомври месец евродепутатът Николай Бареков представи Волен Сидеров пред европейските консерватори, като тогава бе обявено, че „Атака“ официално е подала писмо за намерение за членство в АКРЕ.
Още преди това бе обявено, че целта е спечелване на четири мандата в Европейския парламент на предстоящите следващата година избори. 

Сближаването на Бареков и Сидеров стана на фона на остър конфликт в коалицията „Обединени патриоти“, когато лидерът на „Атака“ Волен Сидеров искаше оставката на вицепремиера Валери Симеонов и предложи оттеглянето и на вицепремиера Красимир Каракачанов. Като едни от възможните мотиви за разединението на патриотите бе сочено искане на Сидеров да оглави обща патриотична листа за Европарламента.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук