Близо 50% от българите одобряват арестите на бизнесмени

0
22099
Снимка: Галъп интернешънъл

Недоверието към политическата и икономическа прослойка задвижва доверието към действията на прокуратурата от последните седмици.

49% намират обвиненията на крупни бизнесмени за обосновани, а 27% не. 24% не могат да формират мнение. Според проучването се дължи най-вече на по-общото обществено желание за повече справедливост и отговорност.

Мнозинство от 59% от пълнолетните българи са „за“ приемането на оставките на тримата министри. 32% са на обратното мнение, а останалите се колебаят.

Сред привържениците на ГЕРБ обаче дяловете „за“ и „против“ са равни: 46% са „за“, но 48% са „против„. Останалите се колебаят.

Снимка 378892
Снимка: Галъп интернешънъл

Изводите са направени на базата на проучване на „Галъп интернешънъл, проведено сред 932 души между 12 и 14 септември.

Според „Галъп“ за категоричния резултат сред обществото роля играе общото недоволство към политическия елит, а за колебливия резултат сред герберите пък влияние оказва активната защита за някои или всички министри, дошла от редовете на партията и коалиционните партньори.

Повечето привърженици на патриотите обаче също се изказват „за“ оставките.

50% одобряват факта, че в крайна сметка патриотите потърсиха начин за изглаждане на различията помежду си и с ГЕРБ и остават заедно в управлението. 43% обаче са на обратното мнение, а останалите се колебаят.

На въпрос на кого от често противопоставящите се трима лидери на Обединените патриоти вярват най-много, 40% посочват Каракачанов, а 30% избират опцията нито един. 17% посочат Симеонов, а 11% – Сидеров.Останалите се колебаят.

Сред самите привърженици на Обединените патриоти, както и сред тези на ГЕРБ и на БСП, половината избират Каракачанов, а другата половина се разпределя между другите опции.

Изводите са направени на базата на проучване на „Галъп интернешънъл, проведено сред 932 души между 12 и 14 септември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук