Борисов за Йончева: Крадецът вика дръжте крадеца! Какво общо имаме ниe с нейните съдебни проблеми?

0
26598

Прекрасно си работи коалицията. Днес си имаше Министерски съвет и всичко е наред.“ Това заяви днес пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод на трусовете в Обединени патриоти.

Според лидера на ГЕРБ няма нищо притеснително в това, че лидерите на отделните партии в т.нар. малка управленска коалиция се критикуват пред медиите един друг и вече открито заявяват, че са пред развод.

Борисов бе попитан и за обвинението на прокуратурата към депутата от БСП Елена Йончева.

„Крадецът вика дръжте крадеца. Нито знам, нито се занимавам с тези хора. Те за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат „Бойко Борисов“. За всичките им неудачи – все Бойко Борисов е виновен! Нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било. Има специализирани органи. В момента институциите работят – какво общо имаме ние с тази работа! Когато Цветанов го обвиниха по време на мандата на БСП, ние какво казахме – прокуратурата да си свърши работата! Нямам нищо общо с тези неща! Това, че ме питате значи отново, че се отнема вниманието от реалната политика. Реалната политика е увеличаване на доходите чрез заводи, това значи добър инвестицонен климат! Искаме през март да направим три копки по „Хемус“, защото на север няма нищо. На юг е добре, но на север- не!“

Медиите попитаха Борисов и за коментар по днес оповестените данни от изследването на социологическа агенция „АФИС“, според което БСП вече е първа политическа сила на 1,2% пред ГЕРБ.

„Не ги знам тези, госпожо! Кой ви е казал да ме питате подобно нещо? Каква е тази агенция? А агенция „Рога и копита“ пък дава, че ГЕРБ води с 20%! Ще ми зададете ли сега правилно въпроса? Ако агенцията на Цветан Цветанов излезе с проучване, вие ще ми зададете ли въпрос? Има ли проблем някой да се регистрира като социологическа агенция“, попита Борисов.

За евроизборите премиерът каза, че неговите очаквания са, че този вот ще е труден, но ГЕРБ е направил много, за да ги спечели.

„Всяка политическа партия си има нейните лидери, те си имат своя политика и си я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи“, коментира още Борисов, като допълни, че напрежението в малката коалиция не се отразява на добрите политически практики в управлянието.

„Това е най-важната политика – повишаване на доходите, работните места и високо технологични производства“, посочи още премиерът.

„Ние от ГЕРБ на това държим“, категоричен бе Борисов.

Skandalno.net

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук