Борисов открива АМ „Струма“ между Сандански и Кресна в началото на декември

0
8619

В началото на месец декември ще бъде откриването на АМ „Струма“ в частта Сандански-Кресна.

Откриването на новата отсечка от магистралата ще се съчетае с двустранното междуправителствено заседание между България и Македония.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след среща с македонския си колега Зоран Заев в Министерския съвет.

Борисов изрази надежда Македония скоро да стане част от НАТО и ЕС, защото това ще бъде добре както за югозападната ни съседка, така и за нас.

Премиерът се надява, че в най-скоро време проблемът между Гърция и Македония за името на страната да бъде разрешен, за да може всички държави в региона да направят една свързаност в сферата на историята, културата, образованието, пътната, жп и дигитална инфраструктура.

„Трябва да се даде възможност на нашите народи да правят бизнес, да пътуват, да ходят на туризъм и да се познават все по-добре“, поиска премиерът.

Относно разширяването на граничните пунктове, премиерът отбеляза, че вече е говорено с шефа на митниците, дадени са за обществено обсъждане обществените поръчки, за да може да се удвои работата за по-бързото преминаване през граничните пунктове.

Борисов уточни, че цифровата програма на Европейската комисия е от огромно значение за повдигането на темата за дигиталната инфраструктура в региона и въобще за даването на възможност за стартиращите предприятия навсякъде да повдигнат Брутния вътрешен продукт (БВП).

Борисов: Това е една голяма възможност за изява на нашите талантливи IT специалисти от региона.

 

Борисов уточни, че двете държави имат толкова много история, че могат да се хвалят достатъчно много с нея.

Всичко останало по инфраструктурата се е говорило и преди, движат се нещата, увери премиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук