Българи са блокирани в Германия, сред тях има и малки деца

0
130

Повече от 30 българи са блокирани в Германия. Сред тях има и малки деца. Това твърдят пред NOVA част от пътуващите.

По думите им те са пътували с автобус от София за Франция, но на влизане в страната, около 15 часа днес, те са спрени заради липса на PCR тестове.

Блокираните разказаха, че преди пътуването от транспортната фирма няколко пъти им е било казано, че не им трябва тест. Полицията пък им е съобщила, че това е било ново изискване отпреди няколко часа и тези, които нямат тест не могат да продължат. Тези, които пък имат, чакат останалите и е възможно скоро да им изтекат нужните часове.

„От 6 часа сме тук и чакаме. Идваме, за да работим, никой от нас не идва на екскурзия”, каза една от блокираните българи.

„Ситуацията действително е комплицирана. Нотата, която е публикувана от външно министерство, е публикувана след като автобусът е отпътувал. Опитваме се да разрешим случая. В момента ситуацията на място не може да бъде разрешена. Затова сме организирали автобус, който да ги върне до България. Той е изпратен от най-близкото място и ще е при тях след около 6 часа”, заяви Георги Атанасов – директор на „Юнион Ивкони” .

По думите му има вариант и за осигуряване на хотел за блокираните.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук