Бюджет 2019 предизвиква смях в БСП

0
10779

„Съвършената социална система не е безусловно дадена“. Това обяви депутатът от БСП Георги Гьоков от трибуната на Народното събрание.

Изоставаме от много други членки на Европейския съюз, посочи той.

У него Бюджет 2019 предизвиква само смях, а твърденията, че той е най-силният бюджет за годините от прехода не са сериозни. Бюджетът на Държавното обществено осигуряване (ДОО) е отхвърлен от Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), припомни той и запита дали всичко е наред в държавното обществено осигуряване.

Докато правителството на премиера Бойко Борисов е на власт, негативните процеси ще се задълбочават особено в социалната сфера, прогнозира Гьоков и добави, че няма нито една политика на правителството, която да води до подобрение в държавата.

Данъчно-осигурителната система в България като цяло не функционира, тълкува той. Гьоков посочи, че се съмнява дали промените за Бюджета на ДОО ще отговорят на очакванията и нуждите на българските граждани.

В проектобюджета на държавното обществено осигуряване липсват каквато и да било политика за справяне с проблемите в държавата, каза още червеният депутат.

Според БСП Бюджет 2019 е без контакт с крещящите нужди на българското население.

Депутатът от БСП Надя Клисурска определи Бюджетът на Държавното обществено осигуряване (ДОО) като бюджет без ясна визия, без ясна посока на контакт с крещящите нужди на българското население.

По мнението й Бюджетът на ДОО за 2019 е политически документ на управляващите и МТСП, който показва визията на управляващите.

Но каква всъщност е визията на управляващите, запита тя.

Каква предвидимост и сигурност предлага проектобюджетът на държавното обществен осигуряване на хората, които внасят осигуровки в осигурителната система, запита Клисурска и добави, че в планираните приходи неясно защо се залага на толкова нисък ръст на осигурените лица за следващата година.

Едно малко увеличение на максималния осигурителен доход е една опасна стъпка на управляващите, смята червеният депутат. Клисурска заяви, че максималният осигурителен доход трябва да бъде значително завишен и тези, които получават повече, трябва да внасят повече приходи.

В разходната част също не се дава необходимото, а се отнема от майките и пенсионерите, посочи още тя. Клисурска заяви, че от червената партия няма да подкрепят Бюджета на ДОО за 2019.

Бюджетът не дава такава адекватност, каквато очакват българските граждани, стана ясно още от думите й.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук