ВОЙНАТА ЗАПОЧНА! Христо Гешов срещу кмета Вълов – рунд 3! Свободата на словото в Червен бряг удари дъното

Всички жалби, дела и сигнали срещу Гешов са опит за цензура

0
54065
Христо Гешов

Кметът на Община Червен бряг прави пореден опит да посече острото перо на словото – Христо Гешов, репортер на “Зов нюз” и автор на предаването “На прицел”, което беше наградено в края на миналата година от СБЖ, в категория “Разследваща журналистика”.

Вълов е завел ново дело за клевета срещу колегата за това, че с участието си в предаването “Шоуто на Слави”, Гешов, който представи част от разследванията си, е накърнил авторитета на кмета и този на общинската администрация.

Това е поредното дело заведено от Вълов срещу Гешов.

За сега всички дела са приключвали в полза на заемащото 111-то място свобода на словото. Напомняме, че острият, като бръснач език на колегата доведе и до нападение над него пред дома му, в средата на миналата година.

В мотивите си до съда, Вълов посочва, че думите “в общината се изпълняват абсурдни проекти, чиито пари изчезват” са позорно както за него, така и за ръководената от него община.

АДФИ обаче не мисли така.

В края на миналата година от доклад на АДФИ стана ясно, че Вълов се е сдобил с редица актове, за нарушения по изпълнението на проект “Топъл обяд”.

Оказва се, че Общината е хранила “мъртви души”.

Същият спорен проект показаха и  “Господари на ефира”. В предаването пред Дани Йорданов, Христо Гешов  разказа за фамилните зависимости на изпълнителите, които са приближени на кмета, а от своя страна Вълов едва не прегази колегата  Йорданов с джипа си.

Явно, мислейки за добрия си авторитет, тогава градоначалникът се скри във фирмата на съпругата си, а Дани Йорданов беше посрещат с песента “Шушана”.

Свидетели сме на поредния опит на Данаил Вълов, чрез жалби и дела да спре колегата да върши съвестно и спрямо етичния кодекс на журналиста, своята работа.

Всички жалби, дела и сигнали срещу Гешов са опит за цензура.

Опит да бъде отнето правото на журналисти  да вършат свободни работата си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук