Вандализмът по „Графа“ започна (СНИМКИ)

0
3729

Само няколко дни, след като започна монтирането на новите ограничители, които разделят пешеходната зона от трамвайните релси на столичната улица „Граф Игнатиев“, започнаха и вандалските прояви.

През почивните дни неизвестни са изкъртили един от ограничителите, а други два са повредени.

Пред Нова авторът на проекта за ремонт на улицата арх. Иво Пантелеев обясни, че вече е проверил мястото от улицата.

По думите му е изкъртен само един ограничител. Други два пък били видимо повредени или счупени.

Само един от ограничителите е откъснат в опит да бъде изтръгнат. Със сигурност има и два ограничителя, които са повредени или счупени, което е изисквало използването на инструмент, заяви Панталеев.

Според него е невъзможно това да стане на ръка, защото изисква нечовешка сила.

Като чух вчера за това неприятно събитие, ние обиколихме, но имаше сняг и не можахме да видим всичко, каза архитектът и допълни, че засега са монтирани само 20% от ограничителите.

Останалите 80% предстои да бъдат закрепени на улицата и ще се помисли дали да не се предприемат допълнителни мерки за анкерирането на ограничителите.

Архитектът коментира и че ограничителите са необходими, защото маркират пешеходната зона от трамвайното шосе. Ще се мисли за по-бързото почистване на съоръженията, така че да са видими. Той посочи, че съвсем скоро трамваите ще тръгнат и те ще бъдат много тихи, поради което хората трябва да внимават, защото през последните месеци вероятно са свикнали без трамваи по „Графа“.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Изображение 395765Изображение 395773

Изображение 395774

Изображение 395769

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук