Възползват ли се съмнителни кръгове от протестите? (СНИМКА)

0
1260

Въпросът дали даден протест е „автентичен“ възниква винаги, когато всъщност има протест – за каквото и да е. А бурята от протести, която избухна преди три дни, естествено предизвика този въпрос.

Съмнение първо хвърлиха хората, срещу които са насочени тези протести – управляващите. Но някои факти навеждат на нерадостни мисли – най-малкото ако не става въпрос за „конспирация против властта“, то изглежда има опити за „пришиване“.

В социалната мрежа Facebook се появиха коментари, че специално в Бургас, а и не само, има прекалено луксозни джипове, заставащи начело на протестите. Конкретно доказателство за такъв джип и то с руска регистрация пусна потребителят Александър Кошничаров-Гиби, с констатацията „Е.ати недоволството“

Освен това се разбра, че в неделя, 18 ноември, протест с автошествие под мотото „Смяна на системата“ прави граждански форум „Промяна“, представляван от Методи Бъчваров. Шествието трябва да се появи на „Княз Александър I“ в 15:00 часа в неделя. Точно тази организация през 2013 година подкрепи кабинета „Орешарски“, след като тогавашният президент Росен Плевнелиев наложи вето на актуализацията на бюджета.

Друго много активно сдружение е гражданско движение „Днес“, което помагаше на Слави Трифонов да събира подписи за референдума си. Начело на движението е Анжелика Цокова, братовчедка на бившия активист на НДСВ Димитър Диманов.

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АЧЕВ

Actualno.com

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук